X
 
 

Прокуратурата поиска Рейзи и счетоводителката му да напуснат постовете си

950 0
photo of Прокуратурата поиска Рейзи и счетоводителката му да напуснат постовете си
Снимка: Община Созопол
Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд предложение за отстраняване от длъжност на кмета на Созопол Панайот Рейзи и главната счетоводителка Златка Мусева.

Спрямо двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери - 2 млн. лева общински пари. Парите са отклонявани от Мусева след договорка с Рейзи, а е трябвало да отидат за заплащане на строителн-монтажни работи. Според обвинението, то е осъществено след предварителен сговор и при условията на продължавано престъпление, чрез улесняващи документни престъпления.

Поради факта, че повдигнатото обвинение е за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата на двамата обвиняеми, Софийска градска прокуратура счита, че съществуват достатъчно основания, че служебното им положение може да създаде пречки за обективното и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Третият участник в престъпната схема е Венцислав П., който също е с обвинение.

След обвинението към кмета за присвояване община Созопол влезе и в "черния списък" на МФ

Министерството на финансите вкара община Созопол в черния си списък за наблюдение на общини в лошо финансово състояние . Това стана чет...

 

 

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 22 ноември

Овен Днес ще ви се случи нещо хубаво. Не го търсете и не го дебнете, за да не се уплаши и да не избяга. Телец През този ден може да се решите да признаете...

Последно в Актуално