Прокуратурата повдигна две обвинения на убиеца на бургаската банкерка

10222
Прокуратурата повдигна две обвинения на убиеца на бургаската банкерка
Снимка: БГНЕС

Лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна - това са наказанията, които грозят бизнесмена Любомир Симеонов, който в края на септември миналата година застреля 52-годишната банкерка Павлинка Йовчева.

Днес стана ясно, че прокуратурата е готова с обвинението срещу Симеонов. Той е обвинен в предумишлено убийство, след като на 23-ти септември, в 8:15 часа сутринта, е прострелял в гърдите с пистолет “Макаров” Павлинка Йовчева – регионален директор в регион “Банкиране на дребно” - Бургас в банка “УниКредит Булбанк” АД, пише Агенция "Фокус". Това е престъпление по чл.116, ал.1, т.1 и т.9, вр. чл. 115 от НК.

Любомир Симеонов: Не съжалявам, трябва да се разбере, че не може само да се краде

Ако бях престъпник, нямаше да съм тук. Не се разкайвам за стореното. Това заяви Любомир Симеонов, който в края на септември миналата го...

Според обвинението Симеонов е купил пистолета от неустановени лица в град Павел Баня. До 23 септември 2013 година, в Сливен, той е държал пистолета, марка “Макаров” със заличени фабрични номера, калибър 9х18 мм., българско производство на фирма “Арсенал” и боеприпаси за огнестрелни оръжия - 11 патрона, калибър 9х18, руско производство, без да има разрешение съгласно чл.50 ал.3 от Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Това е престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК, вр. чл. 50, ал.3 от ЗОБВВПИ. Престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години.

Историята

Самият Симеонов твърди, че е застрелял Йовчева за назидание. Той се предаде сам два часа след престъплението, като първоначално има намерение да отиде до студиото на Нова телевизия, за да разкаже какво и защо е сторил, но размисля по пътя и отива в полицейското управление в Сливен. Преди няколко години той кандидатствал за кредит – общо за 2,2 млн. лева и искал банкова гаранция по спечелен от него европейски проект. От банката обаче настояли да смени строителната фирма по проекта – с обяснението, че новата фирма е „на наше момче”, разказва бизнесменът. Заради това Симеонов прави собствено разследване и разбира, че през тази фирма са минавали подозрителни суми по различни проекти. А е общоизвестно, че от такива проекти печалбата може да е най-много 40%, смята Симеонов. И накрая заради отказа ми, банката реално ме принуди да фалирам, добави той.

Аз бях единственият, който се опъна. Сън не ме хваща – отивам на строителен обект и едното хлапе там ми даде нахапаната си кифла, защото работниците ми знаеха пред какво бяхме изправени, разказва още бизнесменът.

Оставиха в ареста убиеца на бургаската банкерка

Бургаският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение на разследваният за убийство на банков служител Любомир Симеонов, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com