Прокуратурата счита, че подполковник от НСО е основната фигура в поръчково убийство

6091
Прокуратурата счита, че подполковник от НСО е основната фигура в поръчково убийство
Снимка: БГНЕС

Действащ подполковник от НСО е основната фигура в поръчковото убийство на Станка Марангозова. Тя беше намерена застреляна на 10 октомври миналата година в автомобила си, в столичния квартал "Младост".

Марангозова е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, бивш директор на бургаската болница и депутат от БСП в 38-ото Народно събрание. Преживе тя беше подсъдима заради схеми тип "финансови пирамиди".

По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, въпросният подполковник се занимавал в НСО със задачи по охрана на масови мероприятия и отделни лица, има опит в работа с взривни вещества. Милева обаче не уточни за конкретни задачи.

Според прокуратурата, въпросният подполковник е ръководил и играл логистична роля в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 година до май 2020 година. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица, плюс поръчителят. Задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест.

Спецоперация срещу група за поръчково убийство в София*

Акция на Специализираната прокуратура и Столичната полиция е стартирала рано тази сутрин в района на кв. "Левски", предаде репортер на ...

Отделно, Милева заяви, че според държавното обвинение подполковникът поддържал близки връзки с магистрати и политици, "вероятно членуващи в една и съща масонска ложа". С тях той обменял документи, включително преписки и досъдебни производства. Заради това държавното обвинение разследва дали няма търговия с влияние от страна на съдии, прокурори и политици.

Оказа се, че в момента поръчителят на убийството на Марангозова не е заловен - той се издирва с червена бюлетина на Интерпол. Прокуратурата казва, че поръчителят е имал "неуредени финансови взаимоотношения" с убитата. 50 000 лева е била сумата за поръчката, заяви Сийка Милева.

Милева разказва, че физическият убиец е застрелял Марангозова с пистолет със заглушител, като допълнително е ползвам букет с бели рози, за да не се вдига шум. За убийството е използван и мотоциклет, намерен край водоем край София. А СДВР работи по случай със сочения за физически убиец от 2017 година - за изнасилване и отвличане, като случаят е вече в съдебна фаза, а физическият убиец се запознал с членове на престъпната група в затвора.

Заглавна снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Иван Гешев: Нотариуса е бил секретен сътрудник на полицай от София

Осъждан мъж открадна кутия за дарения за лечение на онкоболна жена

Неправоспособен тийнейджър е с опасност за живота - катастрофирал с мотор

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com