С отнета книжка заради алкохол - семейство в Пловдив се размина с поредната трагедия на пътя (ВИДЕО)

7576
С отнета книжка заради алкохол - семейство в Пловдив се размина с поредната трагедия  на пътя (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Чист късмет спаси семейство в Пловдив от поредния кървав инцидент с пиян шофьор с отнета книжка. За случая разказва Димо Нейков в своя Фейсбук профил.

Нейков се прибирал със семейството си, като мъжът шофирал колата. На 2 пресечки преди дома им от насрещното платно автомобил навлиза в тяхното платно и се насочва към тях, ускорявайки и без признаци да се опитва да избегне сблъсъка. Нейков успява да избегне челен сблъсък и другата кола ги удря само странично. В този момент в колата не са били децата на семейството, които обикновено се возят от страната, която е била ударена. 

Пиян и дрогиран младеж рани няколко души при тежка катастрофа в София

Няколко души пострадаха при тежка катастрофа през изминалата нощ в София. Инцидентът е станал близо до зала Арена "Армеец". По непотвъ...

След като спират от другата кола излиза видимо пиян мъж. Оказва се, че стар познайник в квартала, с отнета книжка, но това не му пречи често да шофира пиян нощем. "Той е комшия и е известен с това че пие и кара, даже вече е лежал в затвора за това", казват, излезлите от близкото заведение хора. 

На място пристигат полицаи и взимат проба за алкохол от Нейков - неговата е отрицателна. Причинителят на произшествието отказва да даде проба: "Аз проби не давам."

Полицаите обясняват, че при отказ да даде проба се налага 2 години отнемане на книжката и 2000 лева глоба. Но причинителят на инцидента вече е с отнета книжка. 

Разследват Георги Семерджиев и за шофиране с отнета книжка

МВР арестува пиян шофьор в Пловдив, предложил подкуп на полицаите

Шофьор, предложил подкуп на пътни полицаи, е задържан в Шесто РУ в Пловдив, съобщиха от МВР.  След 22:30 ч. в събота екип на сект...

"Накрая след като изразих бурно възмущението си няколко пъти, ми взеха показания и ме увериха че ще го закарат пред съдия сутринта и ще се надяваме съдията да постанови нещо си там - и евентуално да му вземат кръвна проба, която да се надяваме че след толкова часове ще отчете над 1.2 промила за да се счита за нещо повече от административно нарушение и основание да се заведе дело срещу нарушителя. Иначе всички полицейски служители от КАТ и Пето РПУ се държаха професионално и според мен също искрено ми съчувстваха във възмущението.", разказва още Димо Нейков.

Криминалист: Защо приближен до Гешев прокурор идва бързо на мястото на катастрофата на "Черни връх"

"Аз винаги се възмущавам като чета новини как еди си кой блъснал или - недай си боже - убил еди си колко хора пиян и как имал еди си колко пъти наказания за каране пиян преди това. И с типичния си оптимизъм и позитивизъм си казвах - това са по-скоро някакви правни изключения и пропуски на системата, не може това да е масовата практика и реалност. Те си пият и карат, ние ги хващаме многократно и нямаме механизъм да предотвратим отново да се качат и да карат и този път вече да стане по-голяма беля. Или че това се случва само на някакви там тузари и мамини синчета с връзки, пари и скъпи адвокати, използващи вратички в закона. Не. Ето че дори в тъпата ни тиха махала случая ме сблъска с абсурдната банална реалност. Всеки квартален алкохолик може да пие и да кара вечер, защото няма дежурни съдии. Да блъска невинни хора и няма как това да се предотврати, защото закона работи така. Това е административно нарушение. "Отказвам да дам проба" и всичко свършва до тук. Все пак и те си имат права - право да пият и да откажат проба. Така им се разминава до следващия път, в който жертвите на този автомобилист любител на чашката рецидивист, нямат нашия късмет да се отърват сравнително леко.", коментира още Димо Нейков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com