С присъда от 8 месеца се сдоби шофьорът, смятал да кара пиян деца на екскурзия

6850
С присъда от 8 месеца се сдоби шофьорът, смятал да кара пиян деца на екскурзия
Снимка: БГНЕС

Ефективна присъда от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим получи автобусният шофьор Сава К. за това, че опита да качи пиян деца, учители и родители от Златоград на екскурзия в Банско, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Обвинителният акт на Районната прокуратура в Златоград е за това, че на 1 юни около 07:00 часа сутринта е управлявал автобус с концентрация на алкохол в кръвта си 1,64 промила. Наличието на алкохол е установено чрез химическа експертиза, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Освен да лежи в затвора, водачът е глобен с 500 лева, лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от две години. Присъдата е произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие, като шофьорът е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ е редуцирано с една, трета тоест 8 месеца “лишаване от свобода” ефективно.

Спипаха шофьор, дрогиран с 4 различни наркотика

Полицията в Смолян спипа шофьор да кара кола, опиянен с 4 наркотика. Снощи пет минути преди полунощ е бил спрян 29-годишният великотър...

Припомняме, че в Деня на детето преди две седмици полицаи направиха проверка за употреба на алкохол на водачите на автобуси, които потегляли от града за екскурзии с ученици.

Алкохолният тест на Сава там показал 1,27 промила, но при химическата експертиза на кръвната му проба е отчетено наличие на 1,64 промила. Полицията бе установила, че той е тръгнал от Стара Загора в 03:50 часа с представител на туроператорската фирма. И за да отчете пробата му в Златоград 1,64 промила, това означава, че при тръгването от началната точка е бил в много по-тревожно състояние.

От Стара Загора потеглили два автобуса, единият от които шофиран от пияния водач Сава. С него пътувала туроператорката Мария Тодорова – Теофилова, собственичка на ЕТ „Милениум Травел“ - Стара Загора. Тя наела автобусите от „Шанс тур“ ООД – Царево.

По информация от директора на ОУ „Васил Левски“ Нина Пашова екскурзията е била за децата от трети и четвърти клас. Децата били 69, родителите - 34, а ръководителите – шестима, общо 109 души.

Пияният шофьор от Варна бил с 14 предишни нарушения

41-годишният шофьор на автобус, който тази сутрин беше арестуван преди да потегли на курс за ученическа екскурзия, има издадени 14 пост...

От училището изпратили писмо до РПУ – Златоград, за да проверят шофьорите за алкохол преди да тръгнат на екскурзия, каквото е правилото. След като за Сава установили, че е пиян, го задържали в РПУ-то, а двата автобуса били шофирани от колегите му. Сава е от Бургас, но вози за фирмата „Шанс тур“ ООД от Царево.

Пред Actualno.com неговият шеф Тодор Илиев заяви, че Сава не е управлявал рейса до Златоград. Или поне колегите на шофьора така му казали по телефона. В полицията обаче водачът си е признал. „Добре, че е имало проверка, та не се е качил. Качвал е чантите на пътниците. В момента на качването на чантите в тахографа е била неговата карта“, каза Илиев.

Сава имал над 20 години стаж като шофьор на автобус, а в неговата фирма бил от около 12 години. Тодор Илиев посочи, че бил много добър професионалист и се учудва как се е получил този проблем.

Присъдата на Районния съд в Златоград не е влязла в сила и може да бъде обжалвана и протестирана пред Окръжния съд в Смолян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com