СДВР: Петко Сертов е във видимо добро състояние

11794
СДВР: Петко Сертов е във видимо добро състояние

Снощи след 01:30 е получена телеграма, от която става ясно, че на 12.01 на ГКПП-Кулата влиза лек автомобил, управляван от Тодор Сертов, брат на Петко Сертов. В колата са се возели жената на Сертов и самият той. Информацията съобщи  Христо Терзийски, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи по време на пресконференция във връзка със завръщането на Петко Сертов в България.

„Установено е, че това е въпросното лице, проведен е разговор с него. Разпитан е дали е бил обект на посегателство, но е установено, че няма такова нещо. Лицата са проверени и освободени", заяви Терзийски, цитиран от агенция "Фокус".

Съпругата на Сертов не е искала прекратяване на издирването му*

Съпругата на Петко Сертов е поискала от МВР бившият председател на ДАНС да бъде свален от издирване. Информацията съобщиха около обяд з...

Издирваният е бил във видимо добро физическо и психическо състояние. „Не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов от Гърция", каза още Терзийски. Той обясни, че издирването на бившия шеф на ДАНС е снето - в страната и извън нея.

23 декември считаме за деня, когато за МВР случаят с Петко Сертов беше изяснен. Това каза от своя страна зам.-главния секретар на МВР Георги Костов по време на пресконференцията. Той допълни: "Появиха се доста интерпретации в средствата за масово осведомяване защо не се открива издирваният, но МВР има юрисдикция само на територията на България"

Относно разследването Костов подчерта, че средствата, които са вложени в разследването, се отделят при издирването на всеки един човек. Всеки изчезнал човек се издирва с хеликоптер, стига това да бъде необходимо.

Пълно спокойствие цареше тази сутрин пред дома на Петко Сертов. Синият "Опел", с който той отпраши за Гърция на 5 декември и се прибра късно снощи, беше паркиран пред дома му. Бившият шеф на ДАНС, обаче се беше покрил в имота си и не излиза.

Вчера Сертов е напуснал хотел в Лариса

Установено е, че на 20 декември Петко Сертов се е регистрирал в хотел "Нана", в район Лариса в Атина. На 21 декември е обикалял и веч...

По-рано днес телефонът на Сертов беше включен за първи път от много време. Но след като журналист на ПИК му позвъни при втория опит да го наберем апаратът му вече беше изключен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com