Серийният убиец от Лозен се изправя пред съда

2192
Серийният убиец от Лозен се изправя пред съда
Снимка: БГНЕС

Днес Софийският градски съд ще гледа мярката на Чавдар Бояджиев, който бе задържан за двойното убийство в Лозен. Труповете на 18-годишно момиче и 27-годишно момче бяха открити в събота сутринта в местност край селото.

Двете тела са били с огнестрелни рани.

„Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви заместник главният секретар на МВР Живко Коцев на извънреден брифинг в неделя.

При задържането си мъжът е направил самопризнания. Намерени проектили и гилзи при тялото на убитото момче, са изстреляни от пистолет, намерен в автомобила на обвиняемия, доказва експертиза на разследващите органи.

Съвсем съзнателно и обмислено 34-годишният Чавдар Бояджиев е застрелял 27-годишния Иво Колев, категорични са разследващите. При всеки отказ на младия мъж да му даде кода си за онлайн банкирането, е получавал куршум. А парите трябвали на Бояджиев, за да мине през Турция към Русия, след като убил и 18-годишната Яна. Двете жертви са умъртвени в рамките на няколко часа, в близост до местата, където телата им бяха открити. Бояджиев сам е посочил къде са те. В дома му са открити дрехи и обувки с остатъци от кръв.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка.

„През миналата година на 6 април обвиняемият е извършил и друго убийство по непредпазливост, жертвата е 22 годишно момиче. Той е задържан за срок от 72 часа, но внесено е искане за постоянно задържане, съдът обжалва това решение с мярка подписка, в момента делото е на производство, то е стартирало в сектор разследване на СДВР. Намираме много пропуски по това дело, поискали сме освобождаване от длъжност на неговия ръководител", каза още Коцев.

В момента обвиняемият живее с момиче, чийто баща е бил служител на МВР през 1991 г., назначен в столичното девето районно управление, през 1998 г. е напуснал системата на МВР. Обвиняемият Ч.Б. е ползвал оръжието на бащата на момичето.

Случаят с тройния убиец и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова, а ръководството на МВР сне доверието си от началници в структурата на СДВР.

ОЩЕ: Невена Зартова: Няма да подам оставка, би било престъпление да оказвам влияние над прокурори

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com