Сигнал: 11-годишно момче пребито до смърт заради инцидент в училище

12616
Сигнал: 11-годишно момче пребито до смърт заради инцидент в училище
Снимка: iStock

Случай на 11-годишно момче от варненско село, пребито до смърт от родители на друго дете, разтърси социалните мрежи.

Историята в твърдения

На 24 октомври, във варненското село Червенци, 11-годишният Дамян Асенов бил в междучасие, когато друго дете, третокласник, минава през крака му с колелото си. 

Между децата възниква саморазправа и Дамян удря третокласника на място, на което има рана от операция. Водачът на колелото решава да извика своите родители, които решават да вземат нещата в свои ръце. 

Според публикации във Фейсбук, бащата на третокласника подгонва Дамян с колата си и го блъска. След като детето пада на земята, бащата започва да го рита и бие, счупвайки лявата му ръка и обезобразявайки го почти напълно. 

Включва се и майката на по-малкото момче, удряйки го с тупаници, докато бащата го държи. 

Учителка от училището се обадила на майката на Дамян, за да ѝ съобщи за случая, но намеса от страна на училището не е имало.ОЩЕ: Как се раждат агресия и насилие. Ключов експеримент го показа

Майката закарва сина си в болница във Варна, където три дни по-късно детето умира. 

Споделяме цялата публикация на Силвия Иванова, без редакторска намеса. 

"С прискърбие ви съобщавам, че днес погребахме единадесет годишния Дамян. Пиша Ви Във връзка с това как и от какво е починал, като родител на две деца, аз моля да се обърне внимание по въпроса и тези ПСЕВДО РОДИДЕТЛИ да си получат заслуженото.

Касае се за единадесет годишно момче от варненското село Брестак, на име Дамян Асенов. По време на междучасие в училището Св. Иван Рилски в с. Червенци третокласник с колело минава през кракът на Дамян, и той саморазправяйки се ударил водача на колелото. Колоездачът обаче имал рана от операция точно на удареното от Дамян място, и решава да каже на баща си.

Бащата идва, вижда Дамян и го подгонва с колата си. Блъска го и след като той пада на земята, бащата започва да го рита и бие счупвайки му лявата ръка и обезобразявайки почти напълно лицето му от бой. Но това не е всичко, идва и майката на по малкото дете, бащата държейки Дамян майката също раздала правосъдие налагайки го с тупаници. Дамян отива на спирката да си чака рейса, през което време учителката звъннала на майка му, за да и каже как мъж гони детето и с кола, но разправа от страна на учителката, директор или дори охраната на училището не е имало. Също така никаква реакция не е имало и от страна на шофьора на учебния автобус.

Дамян се качил и си слязъл от превозното средство, без дори един коментар за състоянието в което се намирал. Заради тежките си наранявания немогъл да се прибере до вкъщи и виждайки познат с кон и каруца го помолил да го закара. Когато се прибрал , майка му го завела във Варна, в спешното отделение на окръжна болница, където той изпада в кома и три дена по късно умира. Никъде в записките за причина на смъртта, от лекаря, не се казва, че той БУКВАЛНО Е ПРЕБИТ ДО СМЪРТ. Не се упоменава въобще че е бит.

Има много деца очевидци на цялата история, родители които съчувстват на близките на Дамян искат да отпишат децата си от това училище, за да се опитат да вдигнат поне малко бунт, да има малко правосъдие. Родителите на Дамян са в ШОК. Тази дума дори и малко не описва състоянието в което се намира майка му. Майка която праща детето си на училище както милиони от нас, но нейното се връща пребито до смърт. Майка която погреба единадесет годишния си син, заради един ПСЕВДО БАЩА. Молим Ви за помощ, за да бъде направено правосъдие за малкия Дамян."

Според полицията, това е по-скоро лошо стечение на обстоятелствата и момчето е изписано със средна телесна повреда, съобщават от 24 часа

Срещу мъжа, нанесъл бой на Дамян, е образувано досъдебно производство с обвинение за средна телесна повреда. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com