След опит за прегазване на полицай и стрелба: Заловиха мъж, превозващ 7 нелегални мигранти

8714
След опит за прегазване на полицай и стрелба: Заловиха мъж, превозващ 7 нелегални мигранти
Снимка: МВР

54-годишен криминално проявен софиянец, превозващ седем сирийски бежанци, е задържан днес от служители на „Гранична полиция“ – Бургас след кратко преследване в района преди разклона за Черноморец, съобщиха от МВР.

Около обяд служители от граничен полицейски наряд, разположен около асфалтовата база край Маринка, подали сигнал със „стоп“-палка на водача на лек автомобил „Мерцедес“, с видинска регистрация, който не се съобразил с полицейските разпореждания, подал газ към служителите на реда, опитвайки се да ги прегази, увеличил скоростта и се включил в близката детелина. Вместо към Бургас обаче водачът поел в посока Созопол, като е последван от граничния екип.

Значителен ръст на пресечените опити за незаконно влизане в страната

Над 5 пъти повече опити за проникване в страната са предотвратили българските граничари от началото на годината, в сравнение с първото ...

След подаден сигнал, втори екип на „Гранична полиция“, намиращ се в района на парк „Росенец" успял да спре в района на кръстовище „Атия“ агресивно шофиращия и застрашаващ живота на пътуващите към Созопол автомобили. Единият от граничните полицаи се приближил към автомобила на нарушителя, но водачът му отново подал рязко газ, насочил се към служителя, опитвайки се да го прегази и потеглил към Черноморец.

Граничарят възпроизвел със служебния си пистолет в посока на автомобила изстрел със стоп-патрон, който уцелил шофьорския прозорец, но не успял да спре нарушителя. В крайна сметка водачът на мерцедеса е бил неутрализиран на около 200 м. преди разклона за Черноморец. При счупването на шофьорския прозорец софиянецът получил леки повърхности наранявания в областта на лявата ръка, по-късно е прегледан е на място от екип на „Спешна медицинска помощ“.

В купето на автомобила са открити седем мъже, нелегално преминали границата на България, самоопределили се, като сирийци. Същите са задържани и отведени в помещението за задържани лица към Гранично полицейско управление - Бургас.

Установена е самоличността на водача на автомобила – 54-годишен криминално проявен мъж от София. Констатирано е, че той е с отнета шофьорска книжка, поради което  регистрационните номера на мерцедеса са свалени. Софиянецът е тестван за употреба на алкохол от служители от „Пътна полиция“ при РУ - Созопол, като дрегерът дал отрицателна проба. Мъжът отказал тестване за употреба на наркотични вещества и е задържан за срок от 24 часа.

2 автобуса с 50 незаконни имигранти задържаха на българо-турската граница

Малко след полунощ днес на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал за влизане в страната автобус „ Сетра“ с двама шо...

Установено е, че две седмици по-рано, отново на Бургаска територия, 54-годишният криминално проявен мъж отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества или техните аналози. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com