Сотир Цацаров скръцна със зъби на политиците

18194
Сотир Цацаров скръцна със зъби на политиците
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор призова да спрат "упражненията" на гърба на прокуратурата и съдебната власт по казуса с изчезналите тефтери на Филип Златанов.

По време на дискусия, инициирана от представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова, Сотир Цацаров остро се противопостави на политически изказвания от вчера, в които случаят "Златанов" . Той призова, който ще се упражнява и ще казва защо прокуратурата не е стигнала по-далеч, да си даде сметка как се стига по-далеч пред съда, информира БТА.

Цацаров за случая "тефтерче": Едва ли ЕК ще се занимава с бележник

Едва ли Европейската комисия ще се занимава с кражбата на един бележник. Така главният прокурор Сотир Цацаров отговори на опасенията на...

От изказването на Цацаров стана ясно, че заради начина, по който се съхраняват вещестествени доказателства, е започнала проверка в столичното следствие.

Главният прокурор призова политиците и журналистите да не се упражняват на гърба на прокуратурата и безадресно обяви, че в залата, където заседава съдебният кадрови орган, има хора, които злорадстват. После си тръгна от заседанието с думите: "Явно в тази сграда се преплитат много интереси."

Още преди заседанието на Висшия съдебен съвет министърът на правосъдието коментира продължаващия скандал с тефтерчетата, включително и в контекста на говореното вчера на заседанието на Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, информира БНР.

С уговорката, че въпросите около скандалната кражба не са намеса в работата на прокуратурата, Христо Иванов каза: "В качеството ми на министър намирам, че това е изключително лош сигнал за потенциала на България да отбележи ясен прогрес по отношение на съдебната реформа. Този казус, не просто с изчезването на тефтерчето, а целият казус е изключително важен тест за България и за българските институции да се справят с него и със съдебната реформа. Ще се оценява през неговата призма".

Безумията в историята за тефтерчетата на Златанов продължават

Не съм давал обосновано предположение, опирали сме се на информация. Това заяви главният редактор на faktor.bg Стойко Стоянов по повод ...

С час закъснение на Висшия съдебен съвет дойде непредвидено и главният прокурор, за да се включи в инициираната от председателя на Висшия съдебен съвет Соня Найденова дискусия за тефтерчетата. С остър тон Цацаров се противопостави на обвързването на този, по думите му криминален случай със съдебната реформа и евентуално негативен евродоклад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com