X
 
 

Спецсъдът отново гледа искане на собственика на TAD Group да излезе от ареста

1269 0
Спецсъдът отново гледа искане на собственика на TAD Group да излезе от ареста
Снимка: БГНЕС
Специализираният наказателен съд ще гледа днес, 12 септември, мярката на собственика на TAD Group Иван Тодоров, предаде БГНЕС.

На 3 септември собственикът на TAD Group остана в ареста по обвинения в подбудителство за кибертероризъм заради теча на данни от НАП. Съдът реши Тодоров да остане в ареста, като прие аргументите на прокуратурата, че деянието е с висока степен на опасност. Според прокуратурата Иван Тодоров може да се укрие, за да затрудни разследването, а може и да окаже влияние на свидетелите да променят показанията си, част от които не са били дадени пред съдия, каза тогава наблюдаващият прокурор Калин Близнаков.

НАП най-накрая показа какви лични данни са разпространени

Вече е достъпно приложението, чрез което всеки гражданин може да разбере какви негови лични данни са били неправомерно разпространени, ...

На миналото заседание по делото от прокуратурата цитираха свидетел, който обяснил, че когато Тодоров го нямало, обвиненият за пряк извършител Кристиян Бойков е поемал задълженията му, защото между тях имало по-високо доверие. Прокуратурата цитира и разпити на представители на външни компании - клиенти, според които TAD Group имала некоректни отношения.

Самият Иван Тодоров каза пред съдията на миналото заседание, че фирмата му не правела нищо нерегламентирано към НАП или към частни фирми.

Тодоров първоначално беше пуснат на свобода срещу 100 000 лева гаранция, но Апелативният спецсъд го върна в ареста, след като прокуратурата представи 4 тома нови доказателства. За решението тогава надделя доказателство – общ чат на фирмата TAD Group, в който Кристиян Бойков най-общо съобщава за хакването на архива на НАП, а Иван Тодоров го насърчава да продължи и с други фирми, като обещава и бонуси за всяка една от тях. Публикуването на данните от НАП от страна на Бойков чрез медиите е целяло всяване на страх и паника, прие още съдът. Тодоров беше арестуван още в съдебната зала.

Actualno.com

Етикети:

Шофьор блъсна майка и бебе в количка на пешеходна пътека
Шофьор блъсна майка и бебе в количка на пешеходна пътека

Шофьор на лек автомобил блъсна майка с бебе в количка на пешеходна пътека, разкриват от МВР. Инцидентът е станал малко след 17 часа до голям хипермаркет...