Връзката на Алексей Петров със стрелбата на "Черни връх" лъсна

23044
Връзката на Алексей Петров със стрелбата на "Черни връх" лъсна
Снимка: БГНЕС

Въпреки всички официални опровержения, че Алексей Петров не е замесен в стрелбата на бул. "Черни връх" близо до "Хемус", в крайна сметка директна връзка към бившата барета беше разкрита от в. "Труд". Арестуваният и вече обвиняем за стрелбата 46-годишен охранител Ивайло Маринов е бил гард на Петров и е давал показания по делото "Октопод" през 2012 година.

Маринов е свидетелствал в полза на Петров, като е подкрепил версията на бившата барета, че Пламен Устинов е искал да го убие. Само преди по-малко от месец Устинов беше съсечен с брадва в родното си село Глогово, Тетевенско. Официалната версия за случая е "скандал със съселянин". Устинов обаче оцеля - за разлика от загиналия часове по-рано Георги Цветанов, който също свидетелства срещу Алексей Петров по "Октопод".

Бодигардът, стрелял на месо на "Черни връх", е заплашен от затвор

Ивайло Маринов се казва охранителят, който прати двама души в болница с огнестрелни рани след стрелба на булевард „Черни връх&rdq...

Преди три години Маринов е потвърдил пред съда, че е бодиград на Алексей Петров и е бил и приятел на Устинов. После обаче спрял да поддържа връзка с него, защото се възмутил от поведението му. Младенов разказал, че Тетевен е “вдигнал ръце” от Устинов и заявил, че от години Устинов бил безработен, но живеел нашироко - купувал коли, джипове, пушки. Заявил и че Устинов се хвалил, че бил “снайперист в НСО”, но такава длъжност там нямало. “Устинов си прави каквото си иска, чувства се безнаказан. Пребива хора. В прокуратурата в Ловеч има много жалби срещу него. Влиза в къщите на хората, гърми гълъби”, твърдял Младенов. Според думите му през 2011 година Устинов размахал брадва срещу Алексей Петров, а след това заредил пистолета си и опитал да стреля. Пълнителят обаче изпаднал и до изстрел не се стигнало.

Припомняме, че пред Агенция ПИК Алексей Петров отрече стрелбата в понеделник да има нещо общо с него.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com