Възрастни хора нарочно скачат пред движещи се коли - за пари

3780
Възрастни хора нарочно скачат пред движещи се коли - за пари
Снимка: БГНЕС

Да скочиш пред движещ се автомобил, за да получиш пари - за такава мода се говори все по-често в социалните мрежи. Пореден случай с такава история се разиграл в Карлово. Там възрастна жена признала при пореден опит да припечели пари, че не го прави за пръв път.

"Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко”, казала старицата на шокирания шофьор, пише в. "Монитор".

НС реши пешеходецът да не е виновен за ПТП на пешеходна пътека

Парламентът реши пешеходец да не се счита за съпричинител на ПТП, когато на обозначена пътна маркировка водачът е превишил разрешената ...

Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово. Мъжът паркирал и отишъл до някакъв магазин. Пет минути по-късно той се върнал и решил да потегля. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой. В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж му се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари. "Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се", коментира в социалните мрежи шофьорът.

При друг случай, но този път в Асеновград, жена на средна възраст махнала на спряла пред зебрата кола да минава. Когато лекият автомобил започнал да ускорява, уж разсеяната пешеходка изведнъж и то гърбом към посоката на движение стъпила на пешеходната пътека. "Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише. Първо спрях пред зебрата да ѝ дам предимство, а тя отказа да пресича и дори ми махна да продължавам. Сякаш я усетих какво е намислила, та успях да реагирам", се жалва друг шофьор от Пловдив.

"Не сме получавали такива сигнали. Ако бъдем сигнализирани, ще назначим проверка", коментираха от КАТ Пловдив. Оттам припомниха, че преди години е имало случаи на деца, които се хвърлят пред автомобили в "Столипиново", но тази "практика" в махалата е била отдавна прекратена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com