Задържаха поляка, заради когото самолет кацна извънредно в Бургас

4390
Задържаха поляка, заради когото самолет кацна извънредно в Бургас
Снимка: iStock/Guliver

На борда на извънредно кацналия самолет на Летище "Сарафово" няма взривно устройство – това показва извършената обстойна проверка и предприетите от спецзвената оперативно-следствени действия.

По думите на Калина Чапкънова - прокурор от Окръжна прокуратура –Бургас, разследването продължава под ръководството на прокуратурата за подадения неверен сигнал. Екипажът на самолета е съдействал през цялото време за разследването, подчерта ст.комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР-Бургас, съобщиха от МВР.

Той допълни, че за по-малко от 30 минути случаят е бил изяснен, като мерките за сигурност на Летище „Сарафово” никога не са били променяни. МВР, Окръжната и Специализираната прокуратура са имали готовност да реагират за получения сигнал за взривно устройство на кацналия самолет, осъществена е бърза и добра координация между институциите.

67-годишният полски гражданин е задържан за 24 часа и предстои да бъде уточнено по кой текст от НК ще му бъде повдигнато обвинение и наложена съответната мярка за неотклонение. Не съществува вероятност той да бъде върнат обратно в Полша.

Към момента Летище „Сарафово” работа нормално. Отцепена е зоната, където все още продължават обстойните проверки на багажа и пасажерите от служители на „Гранична полиция” и полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com