Задържаният Салиф стрелял и по полицаи, настанен е в болница (СНИМКИ)

3207
Задържаният Салиф стрелял и по полицаи, настанен е в болница (СНИМКИ)
Снимка: МВР

Въоръженият беглец от хасковското село Сърница, който в 18.40 часа снощи нападна при битов конфликт съседи, е стрелял и по полицаи. Това разкри главният секретар на МВР Петър Тодоров, след задържането на стрелеца.

Спрямо Бейсим Салиф беше предприета мащабна акция за залавянето и неутрализирането му с участието на над 200 служители от различни подразделения на МВР, в която се включиха и ловци. Дългогодишният междусъседски спор е бил за животни, които Бейсим пускал да пасат в градината на съседа му Мюмюн Мюмюн. Разследващи уточниха, че вчера именно семейството на Мюмюн е започнало спора. При него след първия изстрел при конфликта опонентът се хвърлил върху нападателя и му е отнел оръжието. Криминално проявеният за кражби и незаконно оръжие впоследствие извадил нож и порязъл ръката на жената на Мюмюн. След това се прибрал, взел втора, също така незаконна пушка, и напуснал селото.

Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, стрелял по съсед (СНИМКА)

Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, който по-рано днес избяга в гората, след стрелба по съселянин. Бесим Салиф е хванат на около ...

Укрилият се е открил стрелба срещу дошлите да го задържат колеги вече в тъмната част на денонощието, уточни Тодоров. Населението в района беше предупредено, посочи главният секретар. Около 15 часа днес, на територията на  Кърджалийска област, издирваният заплашил с оръжие местен жител, който своевременно подал сигнал към полицейските служители и благодарение на адекватната му реакция извършителят е задържан, въпреки оказаната съпротива. До момента са установени две незаконно притежавани от него огнестрелни оръжия, които са иззети заедно с ножа, посочи още гл. комисар Петър Тодоров. В момента Салиф е в кърджалийската болница, където му се оказва медицинска помощ заради повърхностни наранявания.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, като разследването продължава и в насока заплаха за убийство. И към настоящия момент текат интензивни процесуално-следствени действия– огледи, разпити на свидетели; назначени са съответните експертизи. На по-късен етап, след анализ на всички събрани доказателства, ще се прецени дали обвинението ще прерасне в по-тежко, а именно за опит за убийство, уточни районният прокурор на Хасково Румен Сираков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com