"Предателството на Томас Спенсър"

10906
"Предателството на Томас Спенсър"
Новият роман на френския писател Филип Бесон е вече на книжния пазар от ИК УНИСКОРП

"Има лъжи по-верни от самата истина"

Край бреговете на Мисисипи в един и същи съдбовен ден, когато САЩ хвърля атомната бомба над Хирошима, на бял свят се появяват две момчета – Пол и Томас, и занапред са неразделни в детски игри, в откриването света на възрастните, в забавленията и порастването. Двамата смятат, че приятелството и разбирателството им ще е вечно, но животът обикновено поднася изненади. В случая е красивата Клер, която обединява, но и разделя приятелите.

Филип Бесон винаги намира най-точните и поетични думи, за да опише реалния простичък живот и истинските човешки взаимоотношения на фона на най-важните събития от американската история от 50-те години до края на ХХ в. Сега той изправя героите си срещу неудържимите чувства и събития и показва какви диктатори са те.

Винаги съм смятал, че доказателствата за приятелство се крият в най-дребните неща, а не в големите демонстрации.

Невероятно е колко можеш да научиш за хората, като се вгледаш отблизо в онова, което те четат.

Ван с цвят на кашкавал

Остроумни, увлекателни и поучителни истории с главен герой мишокът Джеронимо Стилтън, издадени на 35 езика в над 40-милионен тираж. Хи...

Филип Бесон

ФИЛИП БЕСОН е роден на 29 януари 1967 г. в Барбезьо. Баща му е учител, а майка му секретарка на нотариус. Бъдещият писател завършва Висшия търговски институт в Руан. През 1989 г. се установява в Париж и започва работа като юрист и преподавател по социално право. През 1999 г. пише първия си роман „В отсъствието на мъжете”, за който получава наградата „Еманюел Роблес”, присъждана от Академия „Гонкур”. Вторият му роман „Неговият брат” е номиниран за наградата „Фемина”. Патрис Шеро го екранизира и филмът е удостоен със „Сребърна мечка" на Международния кинофестивал в Берлин. За третия си роман Бесон печели Grand Prix „RTL-Lire", а „Една италианска любов", издаден и на български език, е селекциониран за наградите „Гонкур" и „Медиси". Българските читатели познават писателя и от романа му „Една американска любов”. Неотдавна на български език излезе и романът му „В отсъствието на мъжете”.

Произведенията на Филип Бесон са преведени на четиринайсет езика и са бестселъри във Франция.

ИК УНИСКОРП

"Излизам да се поразходя"

Да се влюбиш е дрога, а да обичаш е лекарство. Нико е на 28 години. За него е важно да не го изядат по-големите риби, но и да не е при...

Поредица Литературни звезди

размери: 13 x 20 см, мека корица, 152 стр.

ISBN 978-954-330-366-3

Цена: 10,00 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com