10 цитата от книги, които ще ви накарат да искате да ги прочетете!

6707
10 цитата от книги, които ще ви накарат да искате да ги прочетете!
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора четат резюметата на книгите, други критиките за тях, трети търсят мнения от читатели. А четвърти имат нужда от един силен и горещ цитат, който простичко и кратко да демонстрира как говори авторът и дали бихте продължили да го слушате.

Няколко начина да убедим детето да чете книги!

За това сме подготвили списък от 10 книги, които ако не сте прочели до сега, тези цитати трябва да ви убедят да го направите! 

1. “Майстора и Маргарита” - Михаил Булгаков

“Любовта изскочи пред нас, както изскача изпод земята на някоя уличка убиец, и ни прониза и двамата едновременно. Така пронизва мълния, така пронизва финландска кама!” -

2. “Брулени хълмове” - Емили Бронте

"Не мога да погледна към каменния под, без да видя лицето й, вдълбано в плочите. Във всеки облак, във всяко дърво, нощем в самия въздух, а денем във всичко, което погледна, винаги чувствувам нейния лик. "

3. “Пътеводител на галактическия стопаджия” - Дъглас Адамас

"Вярно е, разбира се, че науката е постигнала някои забележителни неща, но лично аз бих предпочел да съм щастлив, отколкото да съм прав. Винаги." - Дъглас Адамс

4. “Гордост и предразсъдъци” - Джейн Остин

"Няма нищо по-измамно от привидната скромност. Зад нея обикновено се крие незачитане на чуждото мнение, а понякога – самохвалство."

Най-добрите книги, които непременно да прочетеш

5. “Яж, моли се и обичай” - Елизабет Гилбърт

"А усетиш ли мъничка възможност за щастие след толкова мрачен период, трябва да се вкопчиш в глезените на щастието и да не се пускаш, докато не те извлече по очи от калта – това не е егоизъм, а задължение. Даден ти е живот; твой дълг е (и също твое право като човешко същество) да намериш нещо красиво в живота, без значение колко е крехко."

6. “Железният светилник” - Димитър Талев

Няколко причини защо трябва да четем всеки ден!

Кога за последен път прочетохте книга или някоя смислена статия в списание? Вашите ежедневни навици за четене са съсредоточени върху Фе...

“А сега - сега тя бе влязла в него, тя беше в него, тази тяхна среща няма да свърши никога, няма да отмине, той няма никога да се събуди от този сън. И защо не се радва сърцето му? Да, тя влезе в него с мрачна, черна сянка - не сама и не такава, каквато я виждаше преди и каквато я сънуваше.”

7. “За мишките и хората” - Джон Стайнбек

„Не е нужно човек да е много умен, за да е добър. Дори ми се струва, че е точно обратното. Вземи някой много умен и ще видиш, че едва ли е добър.“

8. “Физика на тъгата” - Георги Господинов

"Човешките същества обичат да се прегръщат. Ако случайно срещнете оцеляло човешко същество, отваряте широко горните си крайници и леко го обгръщате. Добре е да задържите ръцете си така колкото може повече. На човешкото същество това ще му донесе голямо успокоение. Възможно е да се разплаче с бистра течност от очите. Човешките същества обичат да плачат. Не е страшно, не се умира от това."

10 цитата за новото начало, които трябва да прочетете

Ако сте човек, който преживява много промени в сегашното време като преместване в нова къща, нова работа, нова връзка, тогава тези цита...

9. “Еманципирана магия” - Тери Пратчет

"Веднъж спасих живота на човек с много специално лекарство, трябваше да го пие два пъти на ден. Преварена вода с малко сок от боровинки. Казах му, че съм го купила от джуджетата. Ей в туй, между другото, е почти цялата същина на лечителството. Хората се спрявят с всичко, ако впрегнат главите си, само трябва да ги подтикнеш.

Вещицата се опита да потупа мило ръката на Еск. - Още си малка за тия приказки. Като пораснеш, ще проумееш, че повечето хора почти не излизат от собствените си глави. И за теб се отнася."

10. “Спасителят в ръжта” - Дж. Д. Селинджър

“Падам си по книга, дето, след като си я прочел, ти се ще авторът, който я е написал, да ти е страшно близък приятел, та да можеш да го повикаш по телефона, когато ти се поиска.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com