Най-добрите книги, които непременно да прочетеш

4451
Най-добрите книги, които непременно да прочетеш
Снимка: Shutterstock

За да се почувстваме наистина граждани на света, има книги, които всеки от нас трябва да прочете. Книги, даващи ни полета на въображението, даващи ни знания. Без тези книги ние бихме били по-малко хора. Със сигурност!

Вероятно днес четенето на книги е изместено от телевизията, интернет... Но да се изгубиш в един роман, да се потопиш в историята на един нов свят - това остава едно от най-неповторимите чувства, които човек може да изпита през живота си.

Изборът на книга е много индивидуално и лично нещо. Всеки сам за себе си свързва по различен начин сюжета, персонажите, а читателите са толкова различни, колкото и самите жанрове.

Ето ви някои заглавия, които наистина си заслужават отделеното време. Ако вече сте ги прочели - значи вече сте брилянтен събеседник, приятел и интелигентен партньор.

Ърнест Хемингуей, " Слънце изгрява"

Това е история за една невъзможна любов между лейди Брет Ашли и американски военен ветеран - Джейк Барнс. Действието се развива на фона на популярния фестивал с бикове в Памплона. Вероятно доста от вас, които са прочели книгата, са се разплакали. В книгата присъствието на Хемнгуей се усеща най-много в сравнение с останалите му творби.

Кенет Греъм, "Шумът на върбите"

За всяка възрастова група тази прекрасна книга ще разкаже различно. На тригодишните - за приятелството, на тези, които са на седем би разказала за противопоставянето на страха и природата, а на родителите им - за личното пространство и обществото.

Стивън Хокинг, "Кратка история на времето"

Всъщност в тази книга той описва всичко, повтарящо се до безкрайност във фантастичните романи. Разказва ни как е възникнал космосът, за пътешествия във времето. Получаваме отговор на много въпроси, на които им казваме "вечни".

Владимир Набовок, "Лолита"

Този роман има изключително завладяващ стил и пълни с емоции изречения. Книгата щеше да предизвика много ненужни полемики, ако беше публикувана в днешни дни. Желанията, които изпитва мъж на средна възраст към младо момиче са безгранични, а книгата има за цел да ни покаже изгарящата сила на желанията.

Уилиам Шекспир," Ромео и Жулиета"

Просто няма как да не я споменем. От векове Ромео и Жулиета са нарицателно, но всъщност задавали ли сме си въпроса какво точно знаем за тях? Къде можем по-добре да потърсим информация, ако не от самия извор...

Перфектните книги, на които моментът настъпи

Дойде и времето на книгите. Тъкмо вече ви се струваше, че онези дълги списъци, които трупате с литературни желания, така и ...

Уолтър Айзъксън,"Стив Джобс"

Истинският и концентриран вариант на културата, в която днес живеем. На постиженията, които използваме ежедневно. Един от умовете на времето ни, Джобс е истински лидер, който ни вдъхновява за непрекъсната промяна, за новите открития, за едно непрекъснато израстване. Книгата ще ви помогне сравнително лесно да навлезете в сферата на технологиите. Ще опознаете неговите приятели, колеги и дори семейството му. Безспорно заглавието много ще ви обогати.

Дж. К. Роулинг, "Хари Потър и философският камък"

Безспорно една от най-разпространените в световен мащаб дискусии, която се отнася за цялата поредица, е наистина ли Джоан Роулинг е създала книгите за деца. А откакто последваха и филмите Хари Потър се утвърди окончателно като един модерен феномен в попкултурата. Ако прочетете неговите приключения, със сигурност много по-лесно ще разберете другите около вас.

Приятно четене!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com