10 дни затвор за възрастна жена - защото храни котки

7891
10 дни затвор за възрастна жена - защото храни котки
Снимка: Getty Images/Guliver

79-годишна жена получи присъда от 10 дни затвор, след като многократно е била предупреждавана от полицията да спре да храни бездомни котки в имота си в Охайо, предаде БГНЕС.

От 2015 година съседите на Нанси Сегула се оплакват от длъжностни лица от бездомните животни. Тя твърди, че котките са ѝ "наследство" от бивша съседка.

В САЩ приеха закон, защитаващ котките от някои процедури

Ню Йорк може да се превърне в първия американски щат, който ще забрани рязането на котешките нокти, съобщи ВВС. На 4 юни законодатели и...

"Аз съм любител на котките", каза тя пред канал Fox 8 в Кливланд, след като научи за предстоящата си присъда, която трябва да излежи в затвора на окръг Чияхога.

Сегула е осъдена от съдия и трябва да изтърпи наказанието си от 11 август. През последните четири години тя е била предупреждавана от полицията четири пъти, след като съседите ѝ започнали да се оплакват от десетките котки в нейния имот.

Според полицията "котешките правни проблеми" на г-жа Сегула са започнали през 2015 година, след като съседите се свързали с местния контрол за животните. През юли 2015 година тя е била осъдена за нарушаване на градската наредба 505.23, която забранява храненето на бездомни животни През май 2017 година тя е глобена за "храненето на котки в нейното местообитание". През юли същата година тя е осъдена, че има твърде много котки в собствеността си и е пусната на изпитателен срок

"Г-жа Сегула никога не е била арестувана от полицейското управление или отделението за животни", казва полицията в публикация във Facebook, отбелязвайки публичната критика, която са получили за присъдата на възрастната дама.

Собствениците на кучета - по-щастливи от собствениците на котки

Собствениците на кучета са по-щастливи от собствениците на котки. Това доказват данни от изследвания, публикувани във „Washington...

"Липсват ми собствени котета, те починаха, съпругът ми също почина. Аз съм самотна. Така че уличните котки ми помагат", заяви в своя защита осъдената. "Котките продължават да идват в къщата ми. Просто се чувствам зле, ако не им дам нещо за ядене", добави тя.

Тя каза пред канал Fox 8, че не смята, че наказанието отговаря на престъплението ѝ, като добави, че вече е платила повече от 2000 долара глоби. "Това е твърде голямо наказание за мен за това, което правя. Когато има толкова много хора, които правят много по-лоши неща", заяви Сегула.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com