10 хитри начина да направим парфюма си по-дълготраен

13973
10 хитри начина да направим парфюма си по-дълготраен
Снимка: iStock/Guliver

Не е ли вълшебно да влезеш в стая и аромата на сандалово дърво, жасмин или бергамот да оповестява пристигането ти? Което, признаваме, е малко трудно за постигане, ако парфюмът ви изчезва само след няколко часа. Това е често срещан проблем с чистите аромати.

Има няколко трика да накарате парфюма ви да трае повече от обикновено.

1. Нанесете върху точките с усилен пулс.

Всъщност има функционална причина, заради която сме склонни да нанасяме парфюма върху определени точки със засилен пулс. Кожата е най-тънка в тези точки, което означава, че е по-близо до вашата кръв и телесна топлина. Когато ароматът се затопли, процесът на ароматизиране започва.

2. Не търкайте китките си една в друга.

След като нанесете върху ключовите точки, може инстинктивно да разтриете китките или лактите си един за друг, за да попиете аромата (особено ако кожата ви е доста влажна). Но експертите съветват да не го правите. Това просто кара горните нотки да изгорят малко по-бързо.

Ако искате да смесите два аромата заедно – или искате да изтриете част от сока – опитайте да потупате китките си, вместо да ги триете.

3. Напръскайте сърцето си.

Тъй като нанасянето на парфюм върху местата с по-тънка кожа помага за излъчване на аромата, защо не го нанесете там, където пулсът ви е най-силен? Ароматът ще пътува нагоре, сърцето ви ще действа като дифузьор.

4. Напръскайте след душ.

Напръскайте парфюм непосредствено след баня, тъй като  ароматът се отваря след напарването на кожата. Когато излезете от душа, кожата и телесната ви температура са високи. Кожата ви е чиста и без пот и излишно масло, което може да буферира аромата.

5. Поддържайте кожата си добре хидратирана.

Ако предпочитате вечерния душ, но искате сутрешният ви аромат да продължи през целия ден; не е нужно да скачате под душа, за да подобрите парфюма си. Масло за тяло, лосион за тяло или балсам за хидратиране също ще помогнат за задържането на аромата по-дълго. Просто нанесете избрания от вас продукт върху зоните, които искате да напръскате и пръскането на влага трябва да помогне на парфюма да остави по-силна следа.

Как парфюмът ни да мирише по-дълго

Всички искаме, когато се напръскаме, миризмата да трае за по-дълго. Ето някои трикове как да запазим аромата върху себе си по-продължит...

6. Наслоете ароматите си.

Ако използвате ароматно масло за тяло или лосион, поставянето му под парфюма може да подобри аромата и да поддържа кожата ви хидратирана, което прави и двата аромата трайни по-дълго.

7. Напръскайте върху дрехите.

Когато използва парфюмна вода, пръскайте по-скоро дрехите си, а не кожата. Тъканите държат на аромата - и спомените, свързани с него.

8. Изберете парфюмна вода.

Ако установите това, значи трябва да изхвърлите парфюма си

Огромната колекция от парфюми за мнозина е хоби или дори повод за гордост. Междувременно не забравяйте, че с течение на времето парфюми...

Вероятно сте виждали един от двата, поставени върху етикетите на парфюми: тоалетна вода и парфюмна вода. EDP имат по-голяма концентрация на аромат, което ги прави обикновено по-силни и по-дълготрайни.

9. Или използвайте парфюмно масло.

Рол-он парфюмните масла като цяло са много по-концентрирани, тъй като ги нанасяте директно върху точките на пулса, вместо да ги пръскате във въздуха.

10. Проверете основните ноти.

Всичките ви основни нотки ще изтраят по-дълго. Докато горните нотки на флорални и цитрусови плодове са тези, които обикновено усещате веднага, но изчезват най-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Гениалността предавали ли се по наследство?

Как се пише: претекст или предтекст?

Изхвърлете това на Велики четвъртък, за да ви върви през цялата година

Направете това на Велики четвъртък за щастие и късмет

Традиция за Великден 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com