10 интересни факта за красотата

12683
10 интересни факта за красотата
Снимка: Andrea Piacquadio / Pexels

Винаги има какво ново да научите за красотата, историята на модата и грима. Това е страхотно и освен че ще ви обогати, ще има какво да разказвате на приятелите си. И така, днес събрахме десет напълно случайни факта за красотата.

1. Червилото е важен елемент от Втората световна война

Въпреки, че всеки вид грим по онова време бил доста оскъден по време на Втората световна война, медицинските сестри винаги носели червено червило.

2. Лявата страна на лицето е по-красива от дясната

Може да сте сигурни, че знаете коя е най-добрата ви страна, но психологът ще ви каже, че това е вашата лява половина. В проучване, публикувано в списание, на студентите е поставена задача да оценят привлекателността на 10 женски лица и 10 мъжки лица. В резултат на това учениците с преобладаващо мнозинство гласували за картините, които показват лявата страна на лицата.

3. Козметични процедури с кухненски продукти се извършват още от Средновековието

Дамите от Средновековието са използвали подсиленото мляко за лечение на акне. Правели запарка от коприва под формата на тоник и сок от краставица за премахване на лунички.

4. Maybelline е кръстена на момиче на име Мейбъл

Марката Maybelline е основана, когато 19-годишният фармацевт Том Лайл Уилямс нанесъл смес от вазелин и въглища на прах, върху миглите на сестра си и забелязал, че те изглеждат по-дълги и по-красиви, и по-плътни. След това Том започнал да продава такава смес на местни момичета. По-късно кръстил изобретението си Maybelline на сестра си.

5. Радиоактивен грим

Вярвате или не, през 30-те години на миналия век радиоактивните козметични продукти били доста популярни. Имало марка, наречена Tho-Radia, която продавала редица продукти, включително червило, крем за лице и парфюм, съдържащ радиоактивен радий и ториев хлорид. Имало и няколко марки пасти за зъби, които гордо рекламирали факта, че съдържат радиоактивни вещества.

6. Гримът може да помогне на жените по време на избори

Тайните за невероятната красота на Клеопатра

Египетската царица Клеопатра е единствената жена-владетел на древната държава. Тя е прословута с божествената си красота и неизмерим ин...

Проучване от 1991 г. показва, че жените политици, които използват услугите на професионални гримьори и фотографи, са с 30% по-склонни да спечелят по време на избори. Добре поддържаните вежди, печелившата усмивка и някои цветове на блузите оказват влияние върху изборните резултати.

7. Макс Фактор на сцената

Макс Фактор започва своя козметичен бизнес, като произвежда грим за сценични изпълнители. Когато се появили цветните филми, той трябвало да усъвършенства продукта си и да го направи по-фин и по-лек. Гримът му скоро е използван от звездите на времето като Глория Суонсън, Джийн Харлоу и Бет Дейвис.

8. Привлекателността може да бъде възпиращ фактор

Проучването, за което говорихме по-рано, предполага, че доброто поддържане може да помогне да спечелите избори, но ако изглеждате твърде красиви, това може да навреди на перспективите ви за работа.

Какво да направите днес, за да бъдете красиви и здрави след 20 години?

Съвременният човек всяка година от живота си се "подмладява" с 2,5 месеца, твърдят учени. На същата възраст можем да си позволим повече...

9. Египтяните и парфюмът

Много популярен аромат от онова време е наречен Kyphi. Той се приготвял от мед, цветя, горски плодове и вино, а също така се пиел като лек за заболявания като проблеми с червата и белите дробове.

10. Жените обичат малките състезания

Доказано е, че жените са по-привлечени от мъже, които привличат вниманието на други жени. Британският психолог Бенедикт Джоунс установил, че жените намират мъжа за по-привлекателен, когато други жени му се усмихват. Резултатите показват, че това, което вашите приятели мислят за вашия човек, силно се влияе от това как мислите за него вие самата.

А ето и някои много странни практики за красота от древността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com