10 неща, от които нямате нужда по време на почивка, но ги взимате въпреки това

3277
10 неща, от които нямате нужда по време на почивка, но ги взимате въпреки това
Снимка: iStock

Вероятно не е необходимо да вземате със себе си всички предмети от куфара си за почивка. Облекчете товара си, като се отървете от ненужните вещи. От сешоари и чанти за грим до книги и списания - ето кои неща трябва да зачеркнете от списъка си за пътуване по време на ваканция.

Памучни тампони и дискове

Вместо да вземате със себе си огромна чанта с тоалетни принадлежности, възползвайте се от безплатните хигиенни принадлежности, които можете да получите в хотела. Разбира се, не говорим за четка за зъби или любимия ви балсам за коса, но хотелските сапуни, памучните тампони и шапките за душ определено могат да спестят място в куфара ви. В някои хотели може да има и паста за зъби, вода за уста, крем за бръснене, женски хигиенни продукти и дори комплекти за шиене - тайната е, че просто трябва да ги поискате.

Ежедневна козметична чанта

Преди пътуването не забравяйте да подредите козметичната си чантичка и да сложите всичко, което няма да ви трябва по време на пътуването. Вземете със себе си само продуктите, които използвате всеки ден. Опитайте се да се ограничите до фон дьо тен, пудра, руж или бронзант, молив за вежди, минимално количество сенки за очи, спирала и червило (или използвайте палитра за пътуване, ако имате такава).

Как по-лесно да опаковаме багажа си за дълго пътуване?

Маша за къдрене и щипки

Оставете у дома сешоарите, пресите за коса, машата за къдрене и обемистите опаковки с продукти за коса - те заемат много място в багажа и цяла баня в хотела. В повечето хотели вече има сешоари за коса. Проверете предварително дали има и ютия, за да не опаковате повече, отколкото ви е необходимо. Опитайте се да вземете със себе си само най-малките бурканчета с продукти за оформяне и защита на косата.

Списания

Разбира се, много хора обичат да четат по време на почивка, но ако имате електронен четец или таблет, можете да освободите ценно място в раницата си, като оставите книгите и списанията у дома. Електронните книги са чудесни, защото са тънки и леки и позволяват да изтеглите повече романи и разкази, отколкото бихте могли да се надявате да прочетете дори за много дълго пътуване.

Втори компютър или таблет

Освен ако не става въпрос за работно пътуване, вероятно можете да се справите само със смартфона си. Но ако планирате да вземете със себе си и други устройства, например таблет, лаптоп или електронно устройство, ограничете се до максимум две устройства в багажа си. Просто не забравяйте, че прекомерното присъствие на джаджи води до неоптимална почивка. Или се оказвате постоянно разсеяни от техниката си, или в крайна сметка не използвате голяма част от това, което имате със себе си. Изберете разумно и спестете време за почивка и място в багажа.

Чаршафи и кърпи

Ако не отивате на къмпинг, не вземайте със себе си кърпи или спално бельо. Хотелите и къщите за гости почти винаги ги предоставят. А ако по някаква причина ги нямате, приемете това като знак, че вероятно трябва да си намерите друго място за спане.

Какво трябва да знаем за багажа си при пътуване със самолет

Допълнително оборудване

Бъдете реалистични и честни със себе си относно това дали ще спите на палатка или ще ходите на фитнес по време на предстоящото си пътуване. Ако не, тогава е малко вероятно да имате нужда от подходящо оборудване. Не го взимайте "за всеки случай", а ясно планирайте къде, кога и как ще прекарате времето си. Ако не сте турист, не вземайте със себе си туристически обувки или каска. "При всеки удобен случай" най-вероятно няма да се случи.

Няколко чифта дънки

Денимът е идеален за пътуване, защото материята е универсална, издръжлива, устойчива на цапане и добре скрива петната. За това обаче трябва да платите с това, че дънките са тежки и заемат много място, дори когато са правилно сгънати. Така че вземете със себе си само любимия си чифт дънки (или не повече от два чифта, ако по някаква причина това има смисъл), а другите артикули, като чино или ленени поли, запазете леки.

Дрехи за всеки ден

Всеки обича да има избор, но почти никой не се нуждае от чисто нов ансамбъл за всеки ден от пътуването. Обсебването на тази идея е един от най-бързите начини да натъпчете багажа си до краен предел. А в този случай най-вероятно няма да носите дори половината от това, което сте взели със себе си. За едно стандартно пътуване са подходящи около три горни и три долни части, които са практични и удобни и които могат да се комбинират помежду си. Ако се притеснявате, че ще ви свършат чистите дрехи, планирайте прането по време на пътуването или просто изперете на ръка някои от тях по средата на пътуването.

Непрактични обувки

Няма нищо по-лошо от това да уморите краката си по време на ваканция или просто да страдате в неподходящи обувки, затова ги избирайте внимателно и никога не опаковайте чифт, който още не сте носили. Това може да е неудобно и да разкървави краката ви, което да затрудни поставянето на каквото и да било без болка. Балетните обувки и обувките на висок ток също е по-добре да оставите у дома. Заложете на практични ботуши и маратонки, а ако програмата на почивката ви е нещо тържествено, опитайте се да намерите баланс между стил и комфорт.

Скъпи аксесоари и бижута

Устойте на изкушението да опаковате най-скъпия си и красив часовник, бижута, дизайнерска чанта и всякакви други елементи от гардероба, които цените твърде много. В много случаи пътуването с ценни предмети ще ви превърне в основна мишена за джебчии. Освен това рискувате да загубите или да оставите някъде дребни аксесоари, които по-късно ще ви липсват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com