10 от най-добрите филмови целувки в историята на киното

10026
10 от най-добрите филмови целувки в историята на киното

Всеки ден е ден за любов, което прави всеки момент с любимия човек перфектен за гледане на филм, който представя любимата ви романтична холивудска целувка.

1. Тетрадката (2004)

„Тетрадката“ излезе през 2004 г. и остава един от най-романтичните филми на всички времена. 

Това е любовна история, така че вече има много целувки, но целувката, когато двамата се събират, е най-добрата доза романтика. Али и Ноа най-накрая разговарят за случилото се преди седем години, а той, заявявайки, че „все още не е приключило“, взима Али на ръце и целувките започват.

Райън Гослинг и Рейчъл МакАдамс дори възстановиха тази известна целувка, докато спечелиха „Най-добра целувка“ на MTV Movie Awards през 2005 г. 

2. Титаник (1997)

Ти си на кораб. На път е да потъне в замръзващия Атлантически океан, но получавате невероятно романтична целувка с Джак Доусън. Така стоят нещата с Роуз ДеУит Букатър, първокласната пътничка, която си пада по бедния, но очарователен и разкошен Джак Доусън.

Те са в два напълно различни икономически кръга и Роуз е сгодена за друг мъж, но това не пречи на двамата да се влюбят един в друг. Първата им целувка обаче е най-романтичната. Роуз отива при Джак, който стои отпред на кораба. Споменах ли, че това беше по залез? Режисьорът на "Титаник" Джеймс Камерън знаеше, че поднася сериозна романтика тук. Двамата застават на върха на парапета, гледайки над водата и в крайна сметка емоцията ги побеждава и те започват да се целуват.

3. Целуни ме (1999)

Джоузи, която е 25-годишна копирайтърка на Chicago Sun Times, получава тази възможност, когато й е дадено задание за отчитане под прикритие, за да разбере какви са децата на гимназията днес - или в случая 1999 г. 

Тя е развълнувана от шанса да стане истински репортер, докато си спомни как всъщност беше собственият й опит в гимназията. Дори като възрастна, тя все още има проблеми с приспособяването към готините деца, докато не получи малко помощ от брат си, който решава, че той също ще се преструва, че е в гимназията. Единственият човек, с когото Джоузи се свързва истински през цялото преживяване, е един от нейните учители, красивият господин Кулсън. На абитуриентския бал истината за Джоузи се разкрива и г-н Кулсън е разстроен, че тя го е излъгала. Джоузи публикува своята статия и в нея тя също изразява чувствата си и му се извинява. Продължава да го моли да се срещне с нея преди началото на бейзболната игра на шампионата в училище, за да даде на Джоузи първата си истинска целувка. Напрежението се засилва, но накрая той изтича при нея на терена и те се целуват. 

4. Спайдърмен (2002)

Филмът "Спайдърмен" от 2002 г. участва в ролята на Тоби Магуайър в ролята на Питър Паркър / Спайдърмен и Кирстен Дънст като неговата детска любов и любов, Мери Джейн Уотсън.

Мери Джейн, както повечето любовни интереси на супергероите, не знае, че известният сега Спайдърмен всъщност е нейният срамежлив съученик от гимназията и съсед Питър Паркър. Няколко години по-късно и двамата живеят на оживените улици на Ню Йорк. Спайдърмен спасява Мери Джейн от нападение от няколко пълзящи, а след това тя казва, че иска да му благодари. Тъй като той обаче е Спайдърмен, разбира се, че трябва да изглежда като обесен с главата надолу. След това Мери Джейн продължава да го целува, докато той все още виси там с главата надолу.

5. Дневниците на принцесата (2001)

По време на целия филм на практика чакахме тази целувка да се случи за Миа, тийнейджърката от Сан Франциско, която открива, че е принцесата на Женовия.  Въпреки че, е хвърлила поглед върху популярното момче, подобен на Джош, тя откри, че той просто я използва, за да стане известен. Майкъл, брат на най-добрата й приятелка, винаги е харесвал Миа, дори преди някой да е разбрал, че е кралска особа. На бала тя отвежда Майкъл в градина отзад, за да му каже за чувствата си. Когато тя продължава да говори повече, Майкъл започва да я целува. 

6. Наистина любов (2003)

Преди целувката в тази конкретна сцена, Марк най-накрая разказва на любовта на живота си, Жулиета, как се чувства. За съжаление тя вече е омъжена. Начинът, по който той й казва обаче, е това, от което са направени романтичните мечти. Настъпва коледният сезон и Джулиет и съпругът й гледат телевизия, когато на вратата се почука. Джулиет отговаря на вратата и Марк, който държи куп плакати и той продължава да й разказва всичко чрез тях. Това е креативно и романтично. Въпреки че, не могат да се окажат заедно, Джулиет наистина изтичва след Марк и го целува на улицата.

Сцената на плаката е толкова емблематична, че дори няколко пъти беше пародирана в „Saturday Night Live“.

7. Булката принцеса (1987)

Двамата влюбени най-накрая са заедно и това е най-добрият щастлив край. След като преди това смяташе, че истинската й любов Уестли е мъртва, Бътъркъп е избрана да бъде булката на злия принц Хъмпердинк. След като е заловена от пирати, Бътъркъп се спасява не от друг, а от любимия й Уестли. Тя е развълнувана да разбере, че той е жив, но все още е сгодена за Хъмпердинк. След като се бият с враговете си - включително известна игра на акъл - двамата най-накрая са свободни най-после да бъдат заедно.

8. Шестнадесет свещи (1984)

Във филма "Шестнадесет свещи" тийн звездата Моли Рингвалд играе разочарована тийнейджърка на име Саманта, занимаваща се с несподелена любов. Нейният обект на обич е Джейк Райън, най-горещото и популярно момче в училище - а също и възрастен с прекрасна приятелка. Джейк, който случайно открива чувствата на Сам, се опитва да се свърже с нея.  Сам се справя с факта, че след предстоящата сватба на сестра й, семейството й е забравило шестнадесетия й рожден ден. Джейк и Сам най-накрая се свързват, когато той се появява пред църквата след сватбата на сестра й. Е, семейството й може да е забравило, но Джейк я е накарал да отпразнува рождения си ден. Те седят един срещу друг, със запалени свещи. Джейк й казва да си пожелае желание и Сам отговаря, че то вече се е сбъднало. Те се навеждат и накрая Саманта получава целувката си за рождения ден със своя мечтан човек. 

9. Той не си пада по теб (2009)

Една от водещите ни дами в тази романтична комедия, изпълнена със знаменитости, е персонажът на Джиджи. Тя е сладка, но просто има най-лошия късмет, когато става въпрос за запознанства. Тя се сприятелява с Алекс, когото среща в бар, той работи като барман. Алекс, научавайки за за задачата на Джиджи, продължава да й дава някои съвети от гледна точка на мъж. В крайна сметка обаче, Джиджи започва да забелязва някакво поведение, което я кара да мисли, че Алекс всъщност я харесва. Тя прави ход и когато Алекс я отблъсква, тя му казва защо е мислила, че той я харесва. Двамата се скарват и Джиджи напуска апартамента му. В края на филма обаче Джиджи отговаря на вратата на апартамента си, за да открие Алекс, който стои там. Той й казва, че е била права и той наистина изпитва чувства към нея. Те се целуват и той казва епичната реплика „ти си моето изключение“, преди да я целуне отново. 

10. West Side Story (1961)

„West Side Story“ може да е известен със своите щракащи пръсти, страхотна музика и известни танцови сцени, но в основата си това е и любовна история.

Двамата млади влюбени са Тони и Мария - или в основата на версията на Ромео и Жулие от 1950 г. в Ню Йорк. Именно когато двамата се срещат за първи път, те споделят най-романтичната си целувка. Представете си, че виждате някой от другата страна на стаята и сякаш целият свят си отива и вие сте само двамата. Това се случва, когато Тони и Мария се виждат на танца във фитнеса, където съперническите банди, известни като Jets and Sharks, също присъстват. Те се приближават един до друг и започват да танцуват. Когато спират, те говорят за момент и след това бавно се навеждат, за да се целунат. За съжаление, само мигове след целувката им, братът на Мария, Бернардо, накрая отблъсква Тони и принуждава Мария да напусне танца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com