10 съвета как да се предпазим от силните магнитни бури

53585
10 съвета как да се предпазим от силните магнитни бури
Снимка: WikiImages / Pixabay

Магнитните бури и влиянието им върху самочувствието и здравето на хората не са мит или преувеличена опасност. Интензитетът им е различен и докато слабите могат да останат неусетени сред голяма част от популацията, то силните магнитни бури оказват влияние дори на младите. Магнитните бури влияят негативно не само на възрастни и хронично болни хора, макар те да са най-уязвими. Пациентите, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, неврологични болести, хипертониците и хипотониците са най-засегнати от явлението, което поставя пред тях въпроса как да се предпазим от магнитни бури.  

Как влияят магнитните бури?

Премаляване, нервно напрежение, световъртеж, замаяност, сънливост или безсъние, главоболие, умора, сърцебиене, резки промени в кръвното налягане са само малка част от неприятните симптоми, които магнитните бури предизвикват. Забелязва се и увеличаване на инфарктите и инсултите в дните с регистрирани магнитни бури. Това прави въпроса как да се предпазим от магнитни бури от ключово значение. Специалистите подчертават, че това, което оказва най-силно влияние върху хората по време на магнитни бури, е радонът – доказано вреден и опасен за здравето при продължително въздействие.

Как да се предпазим от магнитни бури?

Тъй като избягването на магнитните бури или предпазването от тях е на практика невъзможно, по-скоро следва да се опитаме да намалим въздействието им върху организма и да ограничим негативните последствия и щетите от тях. Тези 10 лесни съвета ще ви помогнат.

1.       Стремете се да си осигурите достатъчно време за почивка и сън. Ако магнитите бури нарушават съня ви, може да се консултирате с лекар за прием на успокояващи билкови таблетки или мелатонин, тъй като доказано магнитните бури увеличават стреса и нервното напрежение.

2.       Прекарвайте повече време на открито сред природата. Не може да се скриете от магнитните бури нито вътре, нито вън, но чистият въздух подобрява общото самочувствие и здравословно състояние и влияе благотворно при магнитни бури.

3.       Ако страдате от хронично заболяване, въпросът как да се предпазим от магнитни бури е още по-първостепенен. Пациентите със сърдечно-съдови заболявания, хипертония или хипотония следва да си набавят медикаментите, които приемат системно за заболяването си, и да следят да не пропускат прием.

Кога ще има магнитни бури през май и какво могат да ни причинят?

4.       Следете кръвното си налягане, тъй като резките промени в него по време на магнитни бури не са изключение. Възможно е да ви причернее от спад на кръвното налягане и недостиг на кислород, както и да преживеете хипертонична криза. Контролът над кръвното налягане може да ви спаси от припадък или инсулт и ще ви помогне да се чувствате по-добре по време на магнитни бури.

5.       Ограничете приема на храни, богати на мазнини, и приемайте повече пресни плодове и зеленчуци. Здравословното, леко и балансирано хранене е особено важно, когато се чудите как да се предпазим от магнитни бури.

6.       Осигурете си повече кислород, дишайте дълбоко и избягвайте престоя в задушни помещения. По време на магнитни бури е възможно да страдате от липса на кислород, което води до недостига му втъканите и органите, а това причинява световъртеж, замаяност.

7.       Дори да знаете как да се предпазим от магнитни бури, няма да може да реагирате адекватно, ако не знаете кога са те. Следете тази информация, за да сте подготвени.

8.       Доверете се на билките. Валериан, мента, мащерка, шипка, лайка, маточина помагат на метеозависимите хора и облекчават състоянието по време на силни магнитни бури.

9.       Бъдете внимателни с хората, които страдат от психични заболявания, отдайте им нужната грижа, засилете контрола над приема на лекарства и като цяло следете поведението им по време на магнитни бури, тъй като влиянието на тези бури върху подобни пациенти е голямо.

10.   Движете се активно и спортувайте, когато наближават магнитни бури. Спортът е лесен начин да намалите негативното влияние на магнитните бури върху организма.

ВИЖТЕ ОЩЕ: За кого са опасни магнитните бури и какво да правим

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com