10 съвета за сутрешна грижа, които ще ви помогнат за по-пълноценен ден

7600
10 съвета за сутрешна грижа, които ще ви помогнат за по-пълноценен ден
Снимка: iStock/Guliver

Когато повечето жени мислят за грижа за себе си, те обикновено приемат, че това означава да се отдели малко време за нещо разглезващо като гореща вана или записване на час за маникюр и педикюр.

Но идеята на грижата за себе си наистина изисква само една умно преценена пауза през деня, начин да оставим всичко останало настрана и да дадем приоритет на собствените си чувства и желания. Няма нищо по-хубаво от това да го направите първото нещо сутрин, за да настроите деня си и да се съсредоточите, без значение какви предизвикателства възникват.

Ако температурите са под нулата, НИКОГА не оставяйте тези неща в колата

Често оставяме някои неща в колата при ниски температури, мислейки, че няма проблем ... Ако държите тези неща в колата, най-добре е ве...

Ето 10 съвета, които ще ви помогнат за това:

1. Не бързайте.

На пръв поглед може да изглежда невъзможно да се събудите с един час по-рано, отколкото обикновено, но си струва неприятностите. Да имате лукса, да станете и да се приготвите за предстоящия ден със спокойно темпо, има успокояващи предимства, които резонират през целия ден.

2. Избягвайте телефона си.

Това най-вероятно ще бъде много трудно предизвикателство, но да си позволите една сутрин без безсмислено превъртане на стените във Facebook и Instagram ще ви помогне да запазите фокуса си там, където трябва да бъде: върху вас и вашите собствени нужди.

5 финансови съвета, които ще ти помогнат много

Докато в гимназията и първите години в университет често попадаш в капана на безрасъдни харчове и финансови проблеми, то с наближаванет...

3. Направете любимата си напитка сутрешен ритуал.

Някои хора се наслаждават на сутрешната си чаша кафе, докато други се кълнат в ежедневна си доза канела. Да имате ритуал, в който да седнете и спокойно да изпиете любимата си напитка е бърз начин да се концентрирате и да си позволите известно време да се събудите напълно.

4. Медитирайте.

Ако не сте сигурни откъде да започнете, опитайте да слушате мантри или успокояваща музика, която ще ви помогне да се отпуснете. Да имате дори няколко минути, за да култивирате своето съзнание и състрадание чрез медитация, ще има дълбоки ефекти върху вашата психика.

5. Раздвижете тялото си.

6 трика за оцеляване, които могат да спасят живота ви

Чудили ли сте се как да се филтрира вода, да се предпазите от комари, или как да намерите посоката, ако сте се изгубили? Тези съвети мо...

Това не трябва да включва изтощителна, потни тренировка. Ако имате само няколко минути, сутринта, използвайте ги за няколко упражнения, които да направите набързо. Дори краткото движение ще ви помогне да се разсъните и да се заредите с позитивни емоции, които ще ви държат през целя ден. Тялото ви ще ви бъде благодарно.

6. Започнете сутринта с природата.

Излезте навън за пет минути, без значение каква е температурата. Можете дори да изпиете сутрешното си кафе навън! Ако можете да резервирате 10-те допълнителни минути, отидете на бърза разходка из блока, независимо дали вали дъжд или е слънчево.

7. Задайте намерението си за деня.

Това отнема само минута, но е ежедневен ритуал, който ще има значителен ефект върху ежедневието ви. Съзнателно поставяте намерение за себе си с нещо толкова просто, колкото "днес ще имам един продуктивен ден и няма да наблегна на нещата, които не мога да контролирам", може да промени целия ден.

Tези съвети може да направят връзката ви по-силна - част 1

Когато става дума за взаимоотношения e много важно всеки индивид да има представа, че винаги в една връзка са важни компромисите и разб...

8. Хидратиране.

Няма нищо по-добро от бърза процедура за масаж всяка сутрин, докато се радвате на аромата на любимия си лосион или масло. Ако го правите редовно, това не е просто чудесно за кожата ви, а и за психическото ви състояние.

9. Запишете своите благодарности в дневник.

Вероятно много хора нямат време да напишат есе на сутринта, но истината е, че всеки ден може да се напише на едно или две изречения. Това е полезен начин да се култивира позитивно настроение и да настроите съзнанието си да вижда хубавите неща в живота.

10. Вземете витамини.

3 съвета за мъжете, които отиват на среща

Първите срещи винаги са изпълнени с много вълнение и емоции. Тогава изникват много въпроси: дали ще мине добре? Дали ще ме хареса? Как...

Грижата за себе си е свързана с грижата за умственото / физическото и духовното здраве. Приемането на ежедневна доза витамини обикновено е малко, но много мощно действие, което можете да предприемете всеки ден, като внимателно напомняне, че давате приоритет на Вашето здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com