11 трика за актуализиране на интериора, без да купувате нови неща

4128
11 трика за актуализиране на интериора, без да купувате нови неща
Снимка: iStock

Дори перфектният дизайн на една стая става скучен с времето. Но не е необходимо веднага да го променяте радикално и да лепите нови тапети или да купувате други мебели. Можете да направите малки промени, благодарение на които домът ви ще блести с нови цветове.

1. Разменете килимите в стаите

Килимът не само придава уют на стаята, но и създава централна точка в нея. Виждането на един и същи килим на едно и също място често уморява очите ни и прави стаята по-малко привлекателна. За да освежите визията на апартамента е достатъчно да смените местата на килимите. Тази идея работи най-добре, ако целият ви дом е декориран в една и съща цветова схема.

2. Превърнете полезните неща в декор

Използвайте за декорация предмети, които вече имате у дома, но сте свикнали да ги използвате по различен начин. Със сигурност имате купа с плодове. В ъгъла на масата изглежда незабележимо, но върху купчина готварски книги ще бъде интересно допълнение към интериора.

Липсата на тези 6 неща показва евтин интериор

3. Освежете външния вид на старите вещи

Ако имате остатъци от плат, копчета и панделки, използвайте ги, за да украсите скучни неща. Например, зашийте копчета с различни цветове и размери на възглавници. „Облечете“ столовете в хола и закачете ненужни шалове на облегалките им.

4. Реорганизирайте рафта си с книги

С помощта на книгите на рафтовете можете лесно да промените облика на стаята. Поставете книги на купчина и поставете сувенири или рамки за снимки върху тях. Групирайте книгите не по автори или жанрове, а по цветове на корицата.

5. Отървете се от ненужното

Лесно е да се увлечете, като купите всички нови мебели за стаята, включително възглавници и кувертюри за дивана, картини за стената, сувенири за рафта. Но не се увличайте и освобождавайте стая по стая.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

6. Рамкирайте неочаквани елементи

Актуализирайте съдържанието на рамките със снимки, картини или плакати. Но няма да се налага да купувате нищо ново, защото можете да вмъкнете в тази рамка най-неочакваните елементи, които вероятно вече имате.

7. Преместете мебелите

Пренареждането е друг начин за промяна на възприятието на една стая. Изместете фокуса, като просто пренаредите мебелите в една и съща стая. Или оборудвайте стаята според Фън Шуй.

8. Засадете стаята

Използвайте естествени материали, за да освежите вида на помещението. Ще бъде по-лесно да направите това, ако вие или вашите приятели отглеждате цветя.

9. Закачете завесите

Ако дължината на завесите позволява, преместете корниза по-близо до тавана. За по-къси завеси, които не стигат до пода, използвайте щипки. Благодарение на този трик стаята ще изглежда по-голяма и по-светла и всичко това ще промени възприятието на интериора без други допълнения.

10. Отстранете вратите на шкафа

Отстранете вратите от пантите и превърнете обикновените затворени шкафове в рафтове. Но преди това проверете външния вид на рафтовете.

11. Сменете осветлението

Играйте с източници на светлина. Например, преместете настолна лампа или подова лампа от спалнята в хола, където през нощта ще ви бъдат полезни, за да разделите визуално стаята на зони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези видове брашно са едни от най-здравословните

Има защо тези банани да са най-полезни за здравето

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com