13 цитата на Ошо, които ще ви направят по-силни, по-щастливи и по-успешни

17535
13 цитата на Ошо, които ще ви направят по-силни, по-щастливи и по-успешни
Снимка: iStock

Ошо е индийски мъдрец, живял през ХХ век, известен още като Чандра Мохан Джайн. Той написва няколко важни книги, в които споделя своите философски възгледи и мъдрост.

"Светът идва при нас, както идва от нас." Всичко, което е около вас: хора, събития, неща, хобита - всичко това се ражда първо в нашето съзнание. Ние сме това, което мислим и правим.

"Любовта е състояние на ума." Мнозина смятат, че любовта е връзка между двама души, но това е самото състояние на ума, когато всичко изглежда на мястото си.

„Има общо три капана, които ни лишават от радост: съжаление за случилото се; безпокойство за това, което още не се е случило, както и неблагодарност за това, което е сега.” Ако целта ви е да се научите да се наслаждавате на живота, тогава трябва да го поправите.

20 цитата за щастието, които да ви усмихнат

„Правете всичко с ентусиазъм, с душата си. Това, което се прави само по необходимост, никога не носи радост в живота.” Каквито и несметни богатства и слава да носи човек с работата си, той никога няма да бъде щастлив, ако не харесва тези дейности.

„Хората са твърде сериозни. Това отношение към всичко ги прави нещастни. Опитайте се да се смеете по-често, защото смехът е свят като молитвата. Когато се забавляваме и в присъствието на хора, които ни разсмиват, всички несгоди ще бъдат изживяни без напрежение.

„Направете живота около вас красив, така че всеки да почувства, че срещата с вас е дар отгоре.“ Красотата се крие не само във външния ни вид, а в топлината, домашния уют и усмивката.

"Новият живот започва, когато в нас няма повече място за стария." Невъзможно е да започнеш нов живот, ако си привързан към стария и все още не можеш да го пуснеш.

Вдъхновяващи цитати и мъдрости за по-усмихнат и спокоен ден

„Не можете да се върнете назад, за да направите разликата, но винаги можете да продължите напред, за да направите нещата както трябва.“ Няма значение какво сте правили в миналото. Ако искате да успеете, тогава трябва да работите не върху промяната на това, което сте направили, а върху разбирането как да трансформирате бъдещето.

„Не търсете най-доброто, а търсете своето. Най-доброто може да не стане свое, но собственото може да стане най-доброто."

„В природата няма две абсолютно еднакви неща. Опитайте се да не сте конкретни. Бъдете себе си, така че в един момент хората да разберат, че сте уникални, изключителни и неподражаеми.”

„Ние изпитваме най-голямо разочарование, когато постигнем цел.“ Има само един изход от тази ситуация - да се насладите на процеса на постигане на целта, а не на резултата. Така мотивацията ви никога няма да изчезне.

"Ако се превърнеш в река, рано или късно ще станеш океан" Индийският мъдрец е вложил прост смисъл в тези думи - важно е просто да започнеш да вървиш напред, за да бъдеш там, където искаш.

„Бог не може да бъде намерен на определено място. Той винаги е тук. Твоето съществуване е Бог."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com