2 таблетки аспирин при засаждането на доматите за богата и здрава реколта

26577
2 таблетки аспирин при засаждането на доматите за богата и здрава реколта
Снимка: iStock/Guliver

Съседката сподели, че миналата година се опитала да използва аспирин или ацетилсалицилова киселина при отглеждането на доматите в градината ѝ. Тя не скри изненадата си от резултата.

В началото била скептична, затова избрала домати, които имали лоша кълняемост на семената и се неочаквано се оказало, че аспиринът има добър ефект върху кълняемостта и бързото развитие на разсада. Накиснала 2 вида домати в разтвор на аспирин, приготвен по следната рецепта:

Никой не ви го е казвал, но аспиринът е най-доброто средство срещу бръчки

Как лекарството аспирин има противовъзпалително и антипиретично действие, но как въздейства аспиринът върху кожата на лицето и може ли ...

- в 1 литър топла вода разтворила 5 таблетки аспирин. Наляла го в 2 кутии и накиснала семената за една нощ. На обяд на следващия ден засадила семената. В същия ден засадила същите сортове домати, но без да използва аспиринов разтвор.

Първите издънки се появили, както се очаквало на аспириновите семена. Разсадът се развил добре и значително надминал група 2 в развитието си. Веднъж на две седмици наливала аспиринов разтвор върху първата група разсад. 2 таблетки на литър вода. Това, което ѝ направило впечатление било, че разсадът не се издължавал, но и не бил много дебел, което било необходимо.

Засадила домати в открит терен с аспириново хранене седмица по-рано от втората група. Дупките били направени от същия състав, но там имало компостна смес. Всичкият разсад е чудесен на открито, което не може да се каже за разсада без аспиринова основа.

Освен това, подхранвала с аспирин доматите до последно, те останали до средата на октомври. Зреенето било стабилно. Било голяма и приятна изненада, че те били изключително толерантни към късната болест. Втората група не била добре, доматите били болни от късна болест всички наведнъж.

Как да ползвате АСПИРИН за перфектно ПРАНЕ

Аспиринът освен лекарство е и отличен помощник в домакинството. Неговото приложение е особено ефективно за възвръщане на белотата на др...

Самите домати узряли значително по-бързо. Както става пределно ясно, салициловата киселина е стимулатор на растежа на доматите във всеки един момент. Тъй като те били изпреварили втората група в развитието от всички останали. Имало и малко напукани домати. Яйчникът също имал малко безплодни цветове.

Единственият минус , който искаше да подчертае, макар че било плюс за нея, но въпреки това плодовете на сорта Bych'e Serdt били наполовина по-малко от тези от втората група. С какво е свързано това, тя не можеше да обясни.

Но нейните "домашни домати" имали обилна реколта, събрала няколко пъти повече кофи от същия брой корени в сравнение с втората група.

Ето такъв експеримент, който успяла да направи миналата година с използването на аспирин при отглеждане на домати, помага сега на всички съседи. Като цяло тя постигнала отличен успех. Тази година също експериментирала с аспирин, но този път на краставици и патладжани. По-близо до средата на лятото ще сподели резултатите. Но засега всичко върви гладко.

7 необикновени приложения на аспирина, за които вероятно не знаете

Аспиринът се смята за чудодейно хапче за глава, което всички имаме у дома за всеки случай. Неговото приложение обаче не се изчерпва сам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com