3 знака, че тези хора не са ви истински приятели

5077
3 знака, че тези хора не са ви истински приятели
Снимка: iStock

Приятели - колкото и банално да звучи, благодарение на тях животът ни става много по-богат и щастлив. Те са неразделна част от живота ни, а искрените и истински приятелства се превръщат в източник на ежедневната ни радост. Приятелствата изграждат нашите личности, използвайки връзки, основани на взаимна доброта, честност и доверие. Те ни карат да се чувстваме в безопасност, като имаме човек, с когото можем свободно да обсъждаме всяка тема.

За съжаление, има обаче и "фалшиви приятели". Тези, които непрекъснато вземат от нас, изсмукват енергията ни, гледат постоянно собственото "Аз".

Как да разберем кои са те? Тези значи ще ни дадат предупреждение, че е време да се разкараме от тези хора...и колкото по-бързо, толкова по-добре.

1 - Те не празнуват вашите успехи

Когато постигнете успех или се случи нещо важно в живота ви, истинските приятели винаги ще са готови да отпразнуват случая с вас.

Вашите "невероятни" приятели ще проявят много по-малък интерес към тази тема. Ревността им към вашите успехи ще ги накара да се притеснят за собствената си ситуация. Основното правило е, че когато постигнете повече отколкото те могат, те ще станат нещастни. Те насилствено ще отклонят вашите успехи, ще пренебрегнат вашия принос или ангажираност към каузата, предполагайки, че просто сте имали късмет.

2 - Взимат повече, отколкото дават

Няма нищо лошо във факта, че приятелите разчитат един на друг от време на време. Проблемът възниква, когато списъкът с молби / очаквания или дори искания за помощ от вашия приятел е безкрайно дълъг. Понякога границата между това да помагаш по приятелски начин и да позволиш да бъдеш експлоатиран може да бъде много тънка, поради което е трудно да се види.

Лампата за аларма трябва да ви светне, когато приятел използва вашата щедрост за по-дълъг период, без най-малко смущение, без да дава нищо в замяна.

3 - Те са далеч от вас, когато имате нужда от тях

Истинските приятели лесно балансират всичките си дейности, отговорности и взаимоотношения със съществуващите приятелства. Въпреки че всички сме постоянно заети, истинските приятели винаги ще отделят време един за друг. Това не означава, че трябва да се срещате всеки ден, че ще прекарвате дълги часове по телефона. Важно е да сте в течение с нещата, които ви засягат един друг.

Приятелството става невъзможно и опасно, когато само едната страна се опитва да го поддържа живо. Тези "истински" приятели засилват контакта, обикновено по време на криза. Тогава те очакват да вдигнете телефона, когато ви се обадят с проблем. Молят за помощ без най-малко смущение , но не присъстват, когато ситуацията се обърне и имате нужда от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com