4 факта за парите, които дори не осъзнаваме

13229
4 факта за парите, които дори не осъзнаваме
Снимка: iStock/Guliver

В материалния свят, в който живеем, парите заемат главна роля. Но оказва се, че не сме запознати с най-големите им тайни. Това важи дори за най-богатите и успешни хора. Ето кои са 4-те най-големи тайни на парите:

1. Парите никога не идват сами

Колкото и да ви струва, че някои хора имат пари без да правят абсолютно нищо, това не е така.  Някой винаги плаща за нещо. Парите може да дойдат при вас от работодателя ви за свършената работа. Или от наемателя за ползването на вашия апартамент. Или може би от държавата под формата на обезщетения за безработица. Но никога не идват сами. Спрете да живеете с убеждението, че може да получите пари без правите нищо. То е най-голямата пречка по пътя към финансовото благополучие. 

Вмести това запомнете, че има 2 начина за забогатяване. Първият е да направите или да създадете нещо много ценно за малък брой хора, които могат да платят неговата стойност. Вторият е да създадете много малки ценности за много хора.

2. Никой не се нуждае от пари

Вероятно вече сте си казали, че това не е така. Ако все още се съмнявате  в смисъла на това твърдение, направете мисловен експеримент. Представете си, че се намирате на напълно необитаем остров с куфари, пълни с пари. И това е всичко. Докога ще се смятате за щастлив човек в тази ситуация? Със сигурност няма да е за дълъг период от време.

Парите имат стойност само в контакт с други хора. И това означава, че те не са важни сами по себе си. Важното е какво се случва в отношенията ни с другите, благодарение на тях.

Парите ще гарантират вашата безопасност. Благодарение на тях можете да спечелите симпатията и уважението на околните. Всеки от нас неизбежно влиза в контакт с непознати и в случая регулираме отношенията си с тях чрез пари.

Заключението е просто - изградете близки отношения с хората, които обичате. И тогава ще получите безплатно повечето от това, от което се нуждаете. Наличието на интимност в живота ви ще ви накара да преосмислите стремежите си за изграждане на подобни отношения в бизнеса.

Това са зодиите, които харчат най-много пари

Няколко зодии нямат мярка в харченето на пари и пазаруват на воля. Астролозите разкриха кои са те. Представяме ви топ 4 на зодиите, кои...

3. Парите не са само пари

Съгласни ли сте, че липсата на пари може да направи почти всеки нещастен? Да го лиши от самочувствие и от радостите в живота? Голяма част от вас със сигурност ще отговорят на този въпрос с "Да". Но истината е, че липсата на пари не може да никой нещастен, разбира се, ако той е психически здрав.

Какво тогава се случва с човек, който дълго време няма пари? Отчаяние, гняв, безпомощност, апатия, срам - това са чувства, които хората с финансови проблеми изпитват.

Парите не са само пари. Те са символ на възможността за даване и влияние. И затова човек, който няма пари, често се възприема като неспособен да дава, да обича и да привлича. Това е, което го прави нещастен.

Когато хората мечтаят да спечелят много пари, те често очакват богатството да подобри имиджа им и да повиши самочувствието им. Но правилно ли е да разсъждават по този начин? Не е ли вярно и обратното - човек няма пари, защото е лишен от способността да дава.

Финансов хороскоп за март 2021 година

Парите наистина играят важна роля за щастието, затова астролозите ви съветват да прочетете съветите за всеки от зодиакалните знаци за м...

Това означава, че не е правилно да гоните само финансовите си цели, а е по-добре да се съсредоточите върху развиването на качествата, които ви карат да се чувствате завършени като личност. И парите ще дойдат след това.

4. Пари и щастие

Мислите ли, че животът ви ще се подобри, само ако имате повече пари? Но ако парите се свързваха единствено с положителни промени за един човек, това би го мотивирало толкова силно, че той отдавна би постигнал целта си.

Всичко в нашия свят е взаимосвързано. Дори най-незначителните промени в една от областите неизбежно водят до промени в другата. И по-често - не в една, а в няколко други сфери от живота.

Парите не са изключение. Всяко подобрение в благосъстоянието, може да ни промени толкова много. В случая тази промяна е голям стрес и не би довела до нищо добро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com