4 причини да не си лягаме гладни

1682
4 причини да не си лягаме гладни
Снимка: iStock

Гладът има отрицателен ефект върху работата, ученето и като цяло може дори да доведе до депресия. Във всички случаи вие не сте продуктивни и съответно това се отразява на всички останали сфери от живота ви. Някои хора смятат, че е добре да си легнат гладни, защото така ще отслабнат. Истината е, че това никак не е добра идея. В следващите редове ще посочим 4 причини защо това е така.

Може да загубим мускулна маса

За тези, които се опитват да натрупат мускулна маса, то гладът е лош съветник. Имате нужда от хранителни вещества, за да превърнете протеина в мускул. Хапнете умерено и не си лягайте гладни. Ако си легнете без вечеря, то организмът ще използва мускулите ви за енергия, за да функционира през нощта. По този начин нищо не правите и няма да видите желания прогрес.

Как да отслабна без спорт и гладуване?

Може да качите килограми

Да, ако стоите гладни през деня, а пък вечерта се натъпчете, то определено ще напълнеете. Твърдението, че метаболизмът е по-бавен през нощта няма доказателства. Ако само заради това пропускате вечеряте, то е глупаво и си вредите. Това обаче не означава, че можете да ядете колко си поискате – пица преди лягане определено не е удачно. Хапнете нещо питателно и здравословно 2-3 часа преди лягане.

Ще се отрази негативно на съня ви

Ако си легнете гладни, по някое време стомахът ви ще напомни за себе си. Единствената ви мисъл тогава ще бъде да отидете в кухнята и да се натъпчете с храна. Тогава пък ще се появят киселини и това също не е добър вариант. На всеки се случва да изпита глад през нощта, но пък не е хубаво да се тъпчете с каквото и да е. Хапнете малко краставица и вода. Така ще се заситите и няма да мислите за храна постоянно, а и сънят ви ще бъде по-хубав и здрав.

Можете да загубите енергията си

Ако не ядете, то нямате „гориво“, което да ви поддържа активни през деня. Това е старо правило и важи с пълна сила. Много е важно сутринта да се чувстваме сити и мозъкът ни да бъде активен. Все пак трябва да вършим работата си и да сме в продуктивна фаза. Гладуването може да отключи и други състояния като депресия и ниска самооценка, което ви пречи да общувате нормално с околните и да вършите ежедневните си дела. Ако решите да пропуснете вечерята си, то на сутринта ще се събудите в лошо настроение и без желание за нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com