4 трика, с които елхата ще остане свежа по-дълго

2630
4 трика, с които елхата ще остане свежа по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

Живите дървета, купени на базара за коледни елхи, могат бързо да изсъхнат на топло и да загубят игличките си. Има няколко правила, които ще помогнат да се избегне това - и Коледното дърво ще остане в добър вид и след Нова година.

1.       Избор на прясно дърво

Как да се грижим за истинска елха

Разберете как да се грижите за коледната елха, така че тя да бъде украшение през цялото време и дълго след празниците. Достатъчно е да ...

На пазара за коледни елхи трябва да изберете прясно отсечени дървета. По-добре е да се даде предпочитание на ела Нордман или Дъглас - тези дървета могат да се съхраняват след отрязване в продължение на пет до шест седмици. Но норвежките смърчове (те принадлежат към вида на европейските ели) губят игличките си по-бързо от всички други иглолистни красавици.

Наскоро отсечените смърчове също стоят дълго на Нова година. За да изберете наистина прясно дърво, обърнете внимание дали върху него има сок или смола: ако видите течност да се просмуква през разреза, значи дървото е отрязано наскоро. Също така е добър начин да опитате да повдигнете смърча: ако е лек, въпреки че изглежда здрав и тежък, това означава, че е дехидратиран и няма да издържи до края на празниците.

Друг признак на старо дърво е наличието на кафяви петна, пожълтели и бързо падащи игли. Издърпайте клона и леко го разклатете или почукайте основата на ствола на земята. Ако паднат само няколко игли, смърчът е доста свеж.

2.       Плавно "свикнете" с топлината

Изкуствена или истинска елха да изберем?

Коледа вече е близо и всеки от нас вече е започнал да се пита каква украса да избере за празника. Коледната елха е главният герой на ко...

След като внесете дървото в дома си, дайте му известно време да свикне с температурата на околната среда. Идеалният вариант би бил първо да поставите смърча в хладно помещение и едва след това да го пренесете в топлата дневна. Така аклиматизацията ще бъде още по-успешна.

3.       Не забравяйте за водата

Едно живо дърво се нуждае от много вода: за всеки три сантиметра дебелина на ствола, на ден ще изтече около един литър течност. Уверете се, че стъблото е потопено във вода през цялото време, за да запазите иглите свежи за по-дълго.

4.       Пазете далеч от светлина и радиатори

Никога не пропускайте тези неща в коледната украса

Коледната елха Тя е най-важният символ и центъра на дома по коледа. Независимо колко е голяма и какъв цвят е, тя ще събере всички окол...

Често искате да поставите елегантно коледно дърво по-близо до прозореца, защото така ще изглежда най-добре. Въпреки това е по-добре да не правите това: от светлината и близостта до радиатори за централно отопление, дървото може бързо да изсъхне и да загуби всичките си игли. По-добре е да поставите коледната елха в хладен, тъмен ъгъл и да я украсите с гирлянди. Освен това е препоръчително да изберете LED лампички, които не нагряват и не изсушават клоните на дърветата. Що се отнася до другите декорации, отделете време да ги окачите и дайте време на дървото да се изправи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com