5 ЦЕННИ съвета как по-лесно да ОТСЛАБНЕТЕ

9973
5 ЦЕННИ съвета как по-лесно да ОТСЛАБНЕТЕ
Снимка: https://unsplash.com

Отслабването е трудна задача за много хора, то изисква воля, сила и търпение. Но понякога оставаме разочаровани – защо? Може би причината се крие в това, че спазваме крайни диети с йо-йо ефект, нямаме търпение за качествени хранителни режими или просто накрая отново се връщаме към старите навици. Ако искате да отслабнете и да запазите теглото си, ще ви дадем 5 съвета как по-лесно да се случи това.

Вместо преработени храни консумирайте непреработени

3 храни, които ще ви избавят от мазнините в корема

Мазнините в областта на корема са най-упорити за сваляне. Но и най-опасни за здравето ни. За да може процесът на отслабване да протече ...

Причините за затлъстяването не са една и две, но в основата на повечето се крие прекалената консумация на преработени храни. Това са например всички пържени храни – картофи, хапки, лучени кръгчета и др., опаковани сладки вкусотии, торти, тестени изделия, газирани напитки и т.н. – всички те ви доставят много калории, без реално да ви засищат напълно, както и нямат добри хранителни стойности. Освен това, те са с много добавена захар, която вреди на здравето.

Опитайте се да не преработвате в голяма степен храните си, особено ако става въпрос за зеленчуците и плодовете. Храни като картофи, овесени ядки, ориз и др. ще заситят глада ви, ще ви донесат нужните полезни вещества и ще ви снабдят с енергия.

Във всяко хранене се старайте да има протеин

За по-добри резултати и по-бързо топене на излишните килограми спомага диетата с високо съдържание на протеин, каквито и други да са митовете. Тези храни не съдържат много калории, а ни засищат за по-дълго време. Ако трябва да дадем конкретен пример – 200 грама пилешко месо съдържат 220 ккал и 2 г мазнини. Но не е задължително протеините да идват от месни продукти, може да заложите на протеин на прах или на зеленчуци с по-висок процент белтъчини.

Хидратирайте се 

Това са най-евтините храни за бързо отслабване

За да може процесът на отслабване да протече с по-интензивно темпо, е важно правилно да съставите менюто си. Някои здравословни храни ...

Пиенето на вода не е важно само за отслабване, но и за цялостното ни здраве и правилното протичане на процесите в организма. Освен това, водата ще потуши чувството за глад. Изчислете нужното количество вода на ден спрямо килограмите си.

Доставяйте си достатъчно сън

Сънят е изключително важен, ако искате организма ви да работи правилно. Набавяйте си поне 7-8 часа сън на вечер. По този начин ще сте достатъчно енергични, нивата на стрес няма да са завишени и няма да изпитвате толкова често глад.

Водете си списък с консумираната през деня храна

Този навик ще ви помогне да видите нагледно точното количество храна и калории, които приемате. Както и може да ви отвори очите за някои грешки, които все още правите, без да се усетите. По този начин ще насърчите и по-лесната промяна и бързо отслабване.

10-те храни, които могат трайно да потиснат ГЛАДА и да отслабнете

Стремежът към стопяване на излишните мазнини никога няма да излезе от мода. За него обаче понякога се прибягва до крайни мерки – ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com