5 храни, които избелват зъбите

10037
5 храни, които избелват зъбите
Снимка: iStock/Guliver

Белите зъби и здравата усмивка са нещо, за което всеки мечтае. Понякога обаче методите за избелване са много инвазивни и вредят на зъбите ни. Винаги можем да прибегнем до природните и натурални храни, които могат да ни помогнат да имаме по-блестяща усмивка.

1. Ябълки – ябълките имат редица ползи за здравето, а най-хубавото е, че помагат и в това да имаме по-бяла и блестяща усмивка. Те са мощно средство, което може да направи зъбите ни по-бели. Комбинацията между ябълчена кисела, сода за хляб и витамин C могат да ви помогнат да направите зъбите си по-бели и да усетите разликата много скоро, след като започнете да прилагате тази природна смес. Трябва само редовно да нанасяте сместа в продължение на няколко минути и след това да изплакнете добре.

Миете си много често зъбите - това всъщност не предотвратява кариес

Зъболекарят Луиза Автандилян разсея няколко популярни заблуди, свързани с появата и предотвратяването на зъбния кариес в интервю за пор...

2. Кокосово масло – то е много вкусно, полезно и освен, че се използва за процедури, свързани с подобряването на състоянието на кожата, може да се използва и за избелване на зъбите. Доказано е! Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, която се бори с бактериите, причиняващи проблеми в устната кухина. Трябва само да измиете зъбите си с кокосово масло за 10 минути и след това да изплакнете добре.

3. Краставици – освен за подпухнали очи и намаляване на торбичките под очите, краставиците могат да се използват и като натурално избелващо помощно средство. Краставиците имат растителни фибри, които освен за здравето ни, са полезни и за зъбите ни в частност. Жабуренето на уста със сок от краставици може да направи чудеса за бялата ви усмивка.

4. Зелен чай – всички знаем, че зеленият чай е един от най-полезните чайове, които можем да приемаме 2-3 пъти седмично, особено ако се опитваме да спрем кафето и да го заменим с нещо по-полезно за здравето ни. Със зеления чай не трябва да си правите специални процедури за зъбите, а просто да го включите в седмичното си меню и да го консумирате 2-3 пъти на седмица.

5. Куркума – не всички хора обичат вкуса на куркумата и затова тя не е много широко разпространена в домакинствата ни. Готвенето с нея може да промени изцяло вашите ястия и да ги направи по-интересни на вкус. Ако обаче оставим това настрана, можем да ви кажем, че освен за избелване на зъбите, куркумата помага и при зъбобол, гингивит и възпалени венци.

6 правила за здрави зъби

Кариесът е неприятно заболяване, при което се образува кухина в зъба, след като твърдата тъкан е разрушена. Освен това, той също предиз...

 

 

 

 

Лошият дъх – сигнал за заболявания, причини за поява и лечение

Всеки понякога има лош дъх. Това може да е причинено от храна, която се консумира, плака и дори дехидратацията. За какви заболявания г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com