5 лесни начина да се справим сами със запушения канал

13866
5 лесни начина да се справим сами със запушения канал
Снимка: pixabay.com

Запушванията на каналите се появяват най-често в кухнята и банята. Запушването в кухнята е едно от най-трудните запушвания, защото се причинява от натрупването на мазнини и остатъци от храна в дълги отвеси. Има обаче домашни средства за отпушване на канали, на които ще ви научим в тази статия.

Преди да започнете да работите по следните начини, започнете с проверка, почистване и отпушване на сифона. Сифонът най-често натрупва остатъци от храна или хартия, косми и други органични утайки. Поставете съд, напр. купа, кофа, плосък съд под канализацията и развийте сифона, излейте водата от мивката, умивалника и т.н. в съда. След това почистете добре сифона. Ако все още имате проблем, след като изпробвате тези стъпки, опитайте един от следните съвети.

Топ трик за отпушване на мивката и премахване на неприятната миризма

Невинаги препаратите за отпушване на канала на мивката са ефективни. Освен това не е необходимо да харчите пари за тях, след като може ...

1. Сода за хляб и оцет. Изсипете чаша сода за хляб в канализацията, след това добавете ½ чаша оцет. Запушете дренажа с тапа или мокра кърпа. Содата с оцет ще предизвика реакция, която трябва да почисти тръбите. Изчакайте минимум 30 минути. Можете също да оставите тази смес в тръбите / канализацията за около 1,5 часа. Сварете вода (около 2 литра) и я излейте в канализацията. Ако забележите подобрение, но не сте 100% доволни от резултата, повторете процеса отново. Такава процедура трябва да се справи с органични запушвания без използване на опасни химикали.

2. Бутало. Просто устройство, което се предлага във всеки магазин за домашни потреби. Гумена чаша и дръжка. Този прост инструмент ви помага да отпушите канали на мивки и умивалници. Съвременните, по-скъпи тласкачи са оборудвани с пневматичен механизъм, благодарение на който не е нужно да използваме толкова много сила, колкото в случая на евтин обикновен тласкач. Принцип на действие - притискаме чашата към дренажа, като всмукваме и след това я издърпваме. Запушваме останалите канали за преливане, за да не загубим налягане, например с мокра кърпа. Предлагам ви да извършите процеса на засмукване и изцеждане около 30 пъти и да проверите ефекта. Ако се забележи някакво подобрение, повторете процеса. Ако не, тогава трябва да потърсите друг начин.

3. На пазара има много деблокиращи химикали. Все пак трябва да се помни, че те са опасни за нас, за околната среда и за нашите инсталации. Не всяка мярка е подходяща за всички видове тръби. Неправилната употреба на агента може да унищожи инсталацията, да създаде каменно запушване или да повреди крановете. Когато използвате тези средства, бъдете особено внимателни и следвайте препоръките на производителя. Също така не забравяйте, че такива мерки най-често трябва да се използват профилактично, а не когато вече е възникнала обструкция на изтичането.

4. Стоманена тел за отпушване на канали. Стоманената тел е много добро решение за по-дълбоки запушвания. Там където домашните средства, като сода и оцет, може да не са толкова ефективни. Всеки трябва да има в дома си такава стоманена тел. Те се предлагат във всякакви размери. От малки до големи диаметри за по-големи размери на тръбите. Същото важи и за тяхната дължина. За домашна употреба е достатъчна спирала със средно напречно сечение на проводника и дължина около 15 м.

Супер ефективно домашно средство за отпушване на каналите!

Оставете отровните и откровено опасни средства за отпушване на канали, с техните изпарения и рискове за безопасността, защото има много...

5. Квалифициран водопроводчик. Обаждате се във фирмата, уговаряте час с водопроводчик и той за нула време изчиства запушената ви канализационна система. Прост метод, който не изисква да отделяте време, но в същото време е най-скъпият от представените по-горе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com