5 малки неща, които да правите всяка вечер, за да свалите повече килограми

34123
5 малки неща, които да правите всяка вечер, за да свалите повече килограми
Снимка: iStock

Много от нещата, които могат да объркат хода на отслабването ви, се случват късно вечер, независимо дали става дума за още няколко коктейла след вечеря или за късо похапване след вечеря. От друга страна, създаването на правилна нощна рутина може да има голямо положително въздействие върху напредъка ви в отслабването.

Нощните навици, които ви помагат да отслабнете, се разделят на две групи: (1) навици, които влияят на начина, по който тялото ви обработва нещата, докато спите, и (2) навици, които ви помагат да спите спокойно, така че да се чувствате енергични и готови да поемете на следващия ден.

Затлъстяване: Шокираща оценка и прогноза за света

Когато спите достатъчно време (от седем до девет часа), на следващия ден ще имате достатъчно енергия, за да се занимавате с дейности, които водят до изгаряне на калории: "За да отслабнете ефективно, трябва да имате енергия, за да изгаряте достатъчно калории през деня", казват експерти. "Това може да стане чрез структурирани упражнения, като посещение на фитнес зала или бягане, или чрез други редовни ежедневни дейности като домакинска работа и пазаруване", добавят те.

АКО ИСКАТЕ ДА СВАЛИТЕ ПОВЕЧЕ КИЛОГРАМИ, НЕ СЕ ХРАНЕТЕ ТВЪРДЕ КЪСНО

Вероятно вече сте чували този популярен съвет и всъщност той е малко противоречив, посочват професионалните треньори. "Без значение по кое време се храните, тялото ви трябва да преработва калориите по един и същи начин. Въпреки това хората, които са склонни да се хранят по-късно през нощта, също така са склонни да ядат по-калорична храна или могат да ядат не защото са гладни, а защото им е скучно", обясняват те. "Избягването на хранене късно вечер преди лягане е добър начин да се уверите, че не приемате допълнителни калории, от които всъщност нямате нужда."

Храните, които ни пазят от затлъстяване. Всеки трябва да ги знае!

АКО ИСКАТЕ ДА ПОХАПНЕТЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ, УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ Е С ПРОТЕИН

Не се шокирайте твърде много, когато чуете, че има изключение от навик № 1. Ако сте в настроение за похапване преди лягане, уверете се, че тя съдържа протеин. "Протеина се усвоява по-бавно, така че закуската преди лягане може да даде на тялото ви нужния протеин, който то да използва през нощта за възстановяване и изграждане на мускулите", обясняват треньорите.

НАПРАВЕТЕ МАЛКО УПРАЖНЕНИЯ, НО В ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ

Ако тренирате твърде близо до времето за лягане, може да ви е трудно да заспите. Експерти казват, че човешкото тяло продължава да изразходва калории в часовете след тренировка. "Така че, ако правилно планирате тренировката си (например късна следобедна тренировка или вечерна разходка), ще продължите да изгаряте допълнителни калории и по време на сън", добавят те.

До какво води наднорменото тегло?

НЕ ПИЙТЕ АЛКОХОЛ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

Колко пъти ви се е случвало да се насладите на нощно излизане с приятели и да се окаже, че се събуждате многократно посред нощ? Пиенето на алкохолни напитки преди лягане е лош навик по повече от една причина. "Алкохолът е съпроводен с много излишни калории, така че избягването на алкохола преди лягане е добър начин да поддържате по-нисък общия си калориен прием", обясняват експертите. "Но алкохолът също така нарушава съня, така че ако пиете много преди лягане, на сутринта може да не се чувствате толкова отпочинали."

НАСТРОЙТЕ СПАЛНЯТА СИ НА ХЛАДНА ТЕМПЕРАТУРА, АКО ИСКАТЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ПОВЕЧЕ

"Някои изследвания показват, че температурата може да повлияе на начина, по който тялото обработва мазнините, и спането в по-хладна стая може да помогне за изгарянето на повече калории през нощта", казват експерти. Освен това хладната температура в стаята спомага за чудесен сън през нощта! Според проучване спането в хладна среда е един от най-важните аспекти на здравия и спокоен сън. Идеалната температура в спалнята ви е около 19 градуса по Целзий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com