5 начина да спрете да позволявате на другите да ви се качат на главата

3515
5 начина да спрете да позволявате на другите да ви се качат на главата
Снимка: iStock

Повечето хора се страхуват да показват добротата си, тъй като смятат, че добрите хора са винаги използвани и всички им се качват на главата. И в действителност някои хора продължават все още да позволяват другите да ги контролират. Те цял живот се чувстват потиснати заради нахалството и безочието, което виждат в другите. Но как да се справим с това и все пак да не губим добротата си? Запомнете, че да отстоявате правата и желанията си не ви прави лош човек. Ето 5 начина да спрете да позволявате на другите да ви се качат на главата:

На първо място трябва да се научите да отказвате

Има ЦЕЛИ 5 признака, по които да осъзнаете, че не се уважавате достатъчно

Всички сме наясно, че за да ни обичат и уважават другите, първо ние трябва да се отнесем по този начин със себе си. Но следваме ли това...

Един от най-големите проблеми на наивниците е, че не умеят да отказват, за да не обидят някого или да не загубят симпатиите на приятел. Това обаче може и да се избегне, ако подходите по правилния начин - обяснете ситуацията, мнението и гледната си точка. Но в никакъв случай, ако предложеното не ви е приятно, не приемайте. Не поставяйте себе си на второ място заради чуждите претенции.

Не се страхувайте да споделите желанието си

Всеки от нас има различни предпочитания и не винаги в компанията мненията са единодушни, затова не бива да се притеснявате да изкажете своето собствено желание. То не е срамно, както и не е срамно да не харесвате нещо. Може пък да се окаже, че повечето от хората ще се застъпят за вас. Осмелете се.

Ограничете контактите си с фалшиви хора

Пет причини да обичаме себе си и другите

В ежедневието ни доста често имаме нужда от мотивация и насърчителни думи, за да се справим по-лесно със задачите за деня и да сме моти...

Обикновено приятелите, които не са толкова истински спрямо нас, имат за цел само да получат възможно най-много позитиви от отношенията ви. Те ще се опитат да се възползват от добрината ви, ще ви карат да правите неща за тях, които не са ви особено приятни и т.н. За да си спестите всичко това, игнорирайте ги максимално.

Уважавайте себе си

За да спрат другите да ви се качват на главата и да започнат да ви уважават, на първо място трябва вие да се уважавате, да покажете, че сте стойностни хора. И клишето, че за да ви уважават другите, първо вие трябва да уважавате себе си, всъщност е самата истина. 

Не скривайте, че сте се обидили

5 неща за самоуважението, които трябва да знаете

Знаете ли какво представлява самоуважението? А можете ли да кажете, че самите вие го практикувате постоянно и давате на себе си онова,...

Винаги когато се почувствате засегнати и обидени, споделете с човека, който ви е накарал да се чувствате така. В противен случай той ще си мисли, че няма никакъв проблем в поведението му и ще продължи да се държи по този начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com