5 неща, които точат енергията ни

23786
5 неща, които точат енергията ни
Снимка: Anke Sundermeier / Pixabay

Всеки човек има нужда от енергия, за да може да живее, да съществува да си върши своите задачи

и задължения, да се чувства пълноценен и истински жизнен и активен. Енергията условно може да я разделим на физическа (тя включва това да сме силни, енергични и ни помага много в живота) и душевна. Колкото и да я подценяваме (наистина, може би някои хора я подценяват) духовната енергия е даже по-важна за нас от физическата, защото ако нямаме стимул, дух, желание за каквото и да е, ако се чувстваме смачкани, изморени без цел и посока тогава реално все едно нямаме или действително нямаме и физическа енергия... тоест нямаме НИКАКВА ЕНЕРГИЯ. В такива случаи нито можем да си изпълняваме задачи и задължения, нито да се чувстваме пълноценни същества.

Ето как успешно да съхраните вътрешната си енергия във всеки труден период

Добрата почивка отнема много време, така че е много по-изгодно просто да се предотврати появата на състояние на изтощение и непродуктив...

Другият интересен факт, който ще споделим с вас е, че енергията може да се „краде“ или да се загуби. За кражбата на енергията от т. нар. енергийни вампири вероятно сте чели много, затова тук ще говорим повече за загубата на енергия, където за съжаление сме си виновни само ние самите.

1. Първото нещо, което източва нашата енергия, е празните клюки. Да, колкото и да не ви се вярва, когато обсъждате някого, без определена цел и причина вие губите страшно много енергия, която би могла да бъде насочена в друга, правилна посока и да ви донесе удовлетворение. Ако сте честни, ще си признаете, че след такива клюки се чувствате празни и изтощени… ами, просто не го правете!

2. На второ място можем да поставим непостоянството и разпиляността. Когато постоянно отлагаме да свършим задачи, те ни се натрупват и в един момент сме заринати от задачки и крайни срокове се чувстваме нещастни нали? И определено - без никаква енергия.

3. На трето място – мързела. Когато все гледаме да си почиваме, вместо да си оправим къщата, да изчистим, да подредим, когато редим веднъж в месеца, а в останалото време живеем в хаос... Тогава няма как да се чувстваме добре и достатъчно енергични.

Ако имате дори едно от тези неща в дома си, махнете го веднага, защото е истински магнит за бедност

Изсъхнали/ изкуствени цветя Ако искате да запазите любим букет от ценен повод, можете да направите снимка, да го изсушите, но не трябв...

4. Липса на цели и самоусъвършенстване – нямаме ли цели, се отдаваме на леност и мързел и... По този начин едва ли ще успеете да стигнете много далеч…

5. Липса на спорт и социални контакти – така се затваряме в себе си и е ясно предварително докъде води това. Така че, нека да спортуваме, да сме социално-активни, градивни, подредени и резултатите ще изненадат и най-големият скептик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com