5 причини да използвате играчки по време на секс

14631
5 причини да използвате играчки по време на секс
Снимка: iStock/Guliver

Homo sum, humani nihil a me alienum puto ... казваше стария Публий Теренций в комедията си "Самоизтезател".

"Аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо" е мантра, с която се сблъскваме все по-често в модерния свят и макар авторът на по-горната фраза да не е имал точно това предвид, то в крайна сметка днес това е сякаш първата ни асоциация в този контекст.

В България през последните години използването на различни по вид и предназначение секс играчки се превръща във все по-сериозен тренд. Идеята на този тип аксесоари вече е сякаш по-ясно разбираема за българската аудитория, която лека-полека започва да влиза в ритъм със световните течения в тази насока.

Секс артикулите, макар и заклеймявани от по-консервативното и по-възрастно поколение, намират все по-голямо приложение в сексуалния живот на младите хора в България. Противно на очакванията на пуритански настроените хора, все повече семейни двойки също избират да направят нещо допълнително, за да разнообразят интимните си преживявания, които рано или късно започват да влизат в една нормална рутина.

Какви са причините все повече сексуално активни хора да използват подобни аксесоари като допълнение?

1. Нещо различно

Няма съмнение, че най-масовата причина да търсим секс аксесоари от офлайн или онлайн сексшоп е да почувстваме нещо различно. Разбира се, тяхната употреба не е задължително свързана със скучни интимни преживявания, а по-скоро с нагласата за разнообразие, което да освежи отношенията ни с нашия партньор.

Логично, предлаганите в специализираните магазини подобни артикули биват различни като категории и макар част от тях да са предназначени за хора с повече опит, то друга част е създадена за съвсем нормални хора, които търсят нови преживявания и емоции в спалнята.

2. Повече удоволствие

Стремежът да търсим повече удоволствие от секса посредством употребата на секс играчки като вибратори, пръстени, помпи и т.н. сякаш е предпочитан от хората, които вече имат някакъв опит с такива продукти. Въпреки всичко, все пак мнозина "новобранци" също търсят начин да направят сексуалният си живот значително по-удовлетворяващ и експлозивен, отколкото са свикнали.

Тези, познаващи в детайли предназначението и начина на употреба на продукти със сексуална насоченост, са определено по-смели и са по-склонни да експериментират със себе си и партньора. От другата страна са всички, които са решили да потърсят секс играчки, които да използват за първи път – те са и значително по-плахи и предпазливи.

3. Без предразсъдъци в спалнята

У нас използването на секс играчки беше малко или много заклеймявано до преди няколко години. Днес обаче предразсъдъците са поизбеляли от времето и този подход в интимни моменти всъщност често помага на двойките да са по-щастливи.

Една от най-силните страни на използването на играчки с интимно предназначение е споделянето на моментни усещания между партньорите. Използването им се явява един вид прекрачване на психологическа бариера, която до момента ни е възпирала, за да се насладим на ласките на най-близкия си човек.

Според един от най-големите сайтове за секс играчки Sexo.bg, използването на този тип артикули отдавна не е табу, а дори се е превърнало в удобен начин за преодоляване на табута, които до преди 15-20 години биха шокирали мнозина.

4. Експериментиране

Мнозина от клиентите на сексшоповете в България искат да научат нещо ново за собствената си сексуална природа и това ги подтиква да преминат през покупката на такива артикули. През последните години се появиха и множество иновации в тази сфера като VR преживяванията, които допълнително развиват концепцията за експериментиране и подобряване на сексуалният ни живот.

5. Липса на партньор

Няма как да пропуснем и това, че артикули като надуваеми кукли, мастурбатори и дилда са често купувани и от хора, които към момента нямат постоянен сексуален партньор. Поради една или друга причина тази част от аудиторията не намира време или има друга причина да няма партньор. В такива случаи използването на подходящ аксесоар за сексуално разтоварване е напълно оправдано и дори логично за един съвременен човек, свикнал да бъде в крак с времето.

В заключение можем да обобщим, че през 2018-та предразсъдъците ни по отношение секс играчките отдавна не са това, което бяха. Използвайте ги умело, за да създадете една невероятна обстановка, на която да се насладите в компанията на любимия човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com