Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 тайни на японките за свеж външен вид

25 декември 2020, 10:56 часа

Дори и в напреднала възраст японските жени изглеждат добре, а телата им рядко развалят формата си. Затлъстяването в Япония не е често срещан проблем, както в Европа и САЩ.

Как успяват да поддължат младостта си и добрия външен вид?

Хранене на малки порции

Японките се хранят балансирано и на малки порции. Хапват много пресни и необработени храни, избягват твърде сладките вкусове и не наблягат на преработните и рафинирани храни. Рибата, зеленчуците, пълнозърнестите храни и плодовете са основна част от кухнята им.

Високо ниво на колаген в кожата

Добавките с колаген са изключително важни. Той се съдържа и в естествени продукти като желатин, риба, биле, яйчените белтъци, зелените храни и цитрусите.

Зелен чай

Напитката е любима в ежедневието на японците. Той е изключително полезен и допринася за запазването на младежкия вид. Освен за пиене, японките го използват и за домашно приготвени маски за лице – той заглажда бръчките, стяга порите и детосикира кожата.

ТРИ ПРИНЦИПА НА КРАСОТАТА

Не на излагането на директно слънце

 Японките се предпазват от слънцето. Те често носят шапки с козирки и дори чадърчета и използват цял куп слънцезащитни продукти.

Бавно хранене

В японската кухня повечето храни са задушени или приготвени на пара, гриловани или запечени. Почти не се използва мазнина, а храненето става бавно. По този начин се дава възможност на стомаха да разгради поетото количество храна, което пък намалява риска от преяждане, защото мозъкът, успява да подаде, сигнал че вече сме заситени.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес