560 к.с. и 3,9 сек до 100 км/ч от Audi RS 6 Avant

31229
560 к.с. и 3,9 сек до 100 км/ч от Audi RS 6 Avant

Задвижването на новия Audi RS 6 Avant се осигурява от познатия вече битурбо 4,0-литров V8 TFSI двигател, чиято максимална мощност е 560 к.с., достъпни в диапазона 5700-6700 об/мин. Огромните 700 Нм въртящ момент пък са под крака на водача в супер широката оборотна скала от 1750 до 5500 об/мин.

В конструкцията на каросерията е използван 20% алуминии, което е помогнала (наред с други технологични новости) за намаляване на масата със 100 кг спрямо предишния модел.

Series 4 Coupe Concept: Поредният баварски красавец

Макар и обозначен като Concept, това реално е предсерийна версия на Series 4 Coupe. „Концепцията” ще видим след по-малко от...

 

Така стигаме до динамичните параметри на новия Audi RS 6 Avant, който се изстрелва от 0 до 100 км/ч за невероятните 3,9 секунди, което е рекорд за сегмента. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Ако обаче бъде поръчан опционния пакет Dynamic – вече отива на 280 км/ч, докато Dynamic plus развръзва целия потенциал на RS 6 Avant до 305 км/ч. И като контрапункт на тези параметри идва средният разход от 9,8 л/100 км, което е с невероятните 40% по-малко спрямо предишното поколение на модела.

Двигателят е куплиран с 8-степенна автоматична трансмисия tiptronic със скъсени времена на смяна на предавките. Водачите, които искат да превключват предавките сами, могат да използват за целта перата на волана или лоста.

 

10 стъпки, за да сте по-подготвени през зимата

„Всички пътни служби в страната са готови за зимния сезон.” „Всички, които не се справят с поетите ангажименти, ще бъ...

Новият RS 6 Avant е първият RS модел на Audi, който се предлага стандартно със специално адаптирано въздушно окачване. Динамичната настройка на адаптивното въздушно окачване на RS 6 снижава каросерията с 20 милиметра. Системата се комбинира с амортисьорите с променливи параметри, които се управляват на базата на пътната обстановка, стила на шофиране и избраният режим в системата за контрол на пътната динамика Audi drive select. Последната дава възможност на водачът да променя функциите на ключови компоненти на множество нива.

Audi предлага също и по-твърдото спортно окачване plus със системата Dynamic Ride Control (DRC) като алтернатива на адаптивното въздушно окачване на RS 6.

Спирачките също са безкомпромисни. И четирите диска са вътрешно вентилирани, като предните са с диаметър 390 милиметра и са комбинирани с лакирани в черно шестбутални спирачни апарати. По избор се предлагат и спирачни дискове с композитна структура от въглеродни нишки и керамика с диаметър от 420 милиметра. Техните спирачни апарати са боядисани в атрацитено сиво. Електронната система за контрол на стабилността (ESC) разполага с режим Sport, а може също да бъда напълно деактивирана.

Четете още автомобилни новини на rs-auto.bg

Есен мотор шоу 2012: царството на тунинга

В Есен нормални коли няма. А ако има – те са превърнати в чудовища. Като това, което виждате на водещата снимка – 9ff GT9 V...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com