6 храни, които ще ви помогнат да стопите мазнините от корема

1518
6 храни, които ще ви помогнат да стопите мазнините от корема
Снимка: iStock

Първо, доказано е, че мазнините напускат тялото равномерно, така че ако загубите мазнинките в талията, вероятно ще изчезнат и излишните килограми по бедрата.

Второ, в природата няма „магически“ продукт, който ще ви накара да отслабнете. Тялото ни има много сложна физиология и анатомия и се нуждае от цялостно, пълноценно и разнообразно хранене. И ако говорим за здравословно отслабване, то тук е много важен индивидуалният подход с подходяща за вас диета.

6 продукта в борба с излишните мазнини в талията.

Сол и вода

Това е основата и нашето всичко. Винаги трябва да знаем за водно-солевия баланс - без него тялото няма да има правилна лимфна циркулация, необходимия тонус и добър метаболизъм.

Минимумът е 30 ml на 1 kg текущо тегло. Що се отнася до солта, необходимата дневна доза е ¼ чаена лъжичка. Изберете розова, хималайска, морска или океанска и в никакъв случай не изключвайте солта от диетата.

Канела

…и други подправки като карамфил, джинджифил, куркума, дори сушени билки. Те са антиоксиданти и освобождават тялото от вредните свободни радикали, премахват токсините и шлаките, насищат клетките с кислород, витамини А, В и Е и минерали. Антиоксидантите също помагат да се отървете от депресията, в която лесно изпадате поради ограничения в храната.

Диета за отслабване: Кои храни ви пречат да се отървете от наднорменото тегло?

Зеленина

Всяка "трева" е уникален продукт, който, макар и в малки количества, съдържа всичко, от което тялото се нуждае, включително протеини. В процеса на отслабване зеленините са важни за баланса на диетата, а също така алкализират тялото, помагат на храносмилателната система да работи по-добре. Включвайки зеленчуците в диетата, получаваме цял комплекс от витамини и обогатяваме клетките с хлорофил.

Елда

Традиционната елда може да „изгори мазнини“! Всъщност не само тя, но и други сложни въглехидрати и фибри ви съветваме да ядете за обяд - пълнозърнести тестени изделия, ръжен хляб, сладки картофи, както и плодове и зеленчуци. Всички тези продукти ускоряват метаболизма, което пряко влияе върху това колко успешно ще отслабнете. Яденето само "протеин + зеленчуци" няма да даде резултат.

Правилно комбиниране на храни за отслабване

Растителна мазнина

Кокос или ленено семе, което предпочитате. Основното е, че тялото се нуждае от растителни мазнини, които се съдържат в тези масла. Те участват в секрецията на хормони и насърчават бързото засищане, а също така подобряват работата на червата.

Нахут

... или всеки друг източник на "чист" протеин - той може да бъде растителен или животински. Протеинът е изключително важен за нашето тяло, особено по време на отслабване. Предизвиква ситост и облекчава глада за дълго време. Протеинът е основният градивен елемент за нови клетки и също така храни мускулите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com