6 начина да предотвратите появата на черни точки

1609
6 начина да предотвратите появата на черни точки
Снимка: iStock/Guliver

Черните точки притесняват огромен брой жени. Всъщност причината за появата на черни точки е проста – недостатъчно почистване на кожата. Черните точки се появяват както при мазна, така и при суха кожа. Прекомерното отделяне на себум се отразява негативно на състоянието на кожата и допринася за появата на черни точки, но прахът, замърсяванията и мъртвите кожни клетки също са водещ фактор за запушване на порите. С тази статия ще ви помогнем да се справите с това козметично несъвършенство.

Почиствайте лицето сутрин и вечер

Редовното измиване на лицето премахва всички замърсявания и излишно омазняване. Използвайте мек и pH неутрален почистващ продукт. Ще постигнете по-добър ефект, ако в състава на продукта присъства салицилова киселина. Ако кожата ви е много мазна, опитайте да използвате почистваща пяна или гел без масло. Забравете за сапуна, тъй като съставките може да запушат порите. Използвайте топла вода, но не твърде гореща, защото това може да провокира отделяне на повече себум или дразнене. Не прекалявайте с измиването на лицето, освежаването на кожата сутрин и вечер е достатъчно.

Ако страдате от мазна кожа, тази подправка ще ви ПРЕОБРАЗИ

Премахвайте редовно грима

Не правете грешката да спите с грим върху лицето. Гримът може да запуши порите и да създаде предпоставка за възпаления. Отстранете фон дьо тена или пудрата с нежен почистващ продукт като мицеларна вода, гел или пяна.

Всеки месец почиствайте вашите четки за грим. Върху влакната има постоянно се натрупват остатъци от декоративна козметика, което е предпоставка за образуване на бактерии. Използвайте специални продукти за четки или нежен сапун. 

Не носете много грим

Ако все пак искате да носите грим, не прекалявайте. Използвайте продукти с антибактериални свойства или съдържащи съставки против акне.

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

Пилингът е много важен

Редовното премахване на мъртвите кожни клетки освобождава кожата от примеси и замърсявания. Прилагайте ексфолиране на лицето два пъти седмично с подходящи козметични продукти.

Възползвайте се от силата на черните маски

Има и много популярни черни маски за почистване на кожата и по-специално на порите. Тези маски съдържат активен въглен или глина, както и различни растителни екстракти с успокояващ и антибактериален ефект.

Използвайте овлажняващ крем

Нанасяйте овлажняващ крем ежедневно. Правилно овлажнената кожа ще помогне за предотвратяване появата на черни точки. Дори ако кожата ви е мазна, тя пак се нуждае от крем, но изберете по-лек. Използвайте некомедогенни и хипоалергенни продукти. Те не запушват порите и могат да предотвратят по-нататъшно дразнене. Продуктите с надпис "некомедогенни" са тествани за кожа, склонна към акне и е малко вероятно да влошат съществуващото или да причинят ново акне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...