6 от най-употребяваните козметични продукти, които не използвате правилно

4237
6 от най-употребяваните козметични продукти, които не използвате правилно
Снимка: iStock/Guliver

Бюти продуктите са създадени, за да разрешат конкретен проблем, да отговорят на нуждите на потребителите, да подобрят вида и състоянието на кожата и косата, да прикрият несъвършенства и да подчертаят привлекателните черти. Неправилната им употреба обаче има обратен ефект върху външния вид или най-малкото им пречи да осъществят това, за която са предназначени.

Много дами не използват правилно козметиката си. И тук не говорим за продукти, които са специфични или употребявани рядко, а за основни и често използвани средства за разкрасяване. Едни от най-често употребяваните козметични средства се оказват погрешно употребявани от нежния пол. Ето кои са те.

1.       Шампоан и балсам

Дамите често нанасят шампоана и балсама по цялата дължина на косата си, което е напълно погрешно. Нанасянето на шампоан по дължините отнема от блясъка им, пресушава косъма и го прави податлив на накъсване. Шампоанът се нанася само в корените чрез масаж. За разлика от него балсамът не бива да се докосва до корените, за да не предизвиква омазняване, сплескване или загуба на обем на косата. Той се нанася главно върху връхчетата и по дължините.

2.       Крем с ретинол

3 лесни стъпки да накарате всеки крем да действа като вълшебна пръчица

Знаете ли, че обичайното нанасяне на крема върху кожата може да се превърне в истински ритуал за красота? В крайна сметка, ако овладеет...

Продуктите, съдържащи ретинол, ексфолират повърхностния слой на кожата и подпомагат синтеза на колаген. Дамите ги използват за поддържане на свежа и млада кожа. Неправилната употреба обаче реално постига точно обратния ефект – преждевременно стареене на кожата. Нанасянето на продукти – кремове, серуми и други, съдържащи ретинол, през лятото без висока и качествена слънцезащита води до изгаряне на кожата от слънцето, образуване на свободни радикали, водещи до поява на фини линии и бръчки. Решението е да пропуснете продуктите с ретинол през лятото или да използвате качествена фотозащита.

3.       Гъба за фон дьо тен

Повечето дами използват този помощник за нанасяне на фон дьо тена и преливане на грима сух. За да се получи гладък, равномерен и естествен тен, гъбата трябва да е влажна. Важно е и да е чиста. Изпирайте я през няколко дни и я оставяйте да изсъхне добре, тъй като във влажната гъба лесно се размножават микроби – нещо, което лесно води до бактериална инфекция на кожата и я уврежда.

4.       Тоник

Тоникът е уникален продукт, който завършва грижата за кожата, успокоява я, неутрализира действието на почистващите продукти и я подготвя за нанасянето на крема. Това важи обаче, ако тоникът е без алкохол. Изборът на продукт с алкохол и ежедневното му нанасяне води до пресушаване на кожата, следователно до още по-засилено производство на себум.

"Полезни" неща, които никога не трябва да слагате върху лицето си

Намирането на правилните продукти, с които да обгрижваме кожата си, може да е сложна задача, тъй като има толкова много марки, които из...

5.       Мицеларна вода

Противно на общото мнение, мицеларната вода трябва да се отмие с чешмяна. Мицелите извличат от кожата праха и мръсотията, почистват я идеално, но ако не изплакнете лицето след употребата на мицеларната вода, всичко това ще остане върху повърхността на кожата ви.

6.       Слънцезащитен продукт

Повечето хора нанасят фотозащитата едва когато вече са на плажа или дори след това – когато усетят, че кожата им пари. Продуктите за защита от вредното въздействие на слънчевите лъчи трябва да се нанасят вкъщи – 30 минути преди излагане на слънце. Важно е и количеството. Повечето хора нанасят много по-малко продукт от необходимото, което отнема от действието му и не осигурява качествена защита.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com