6 растения, които ще ни помогнат да се преборим със стреса

1373
6 растения, които ще ни помогнат да се преборим със стреса
Снимка: Manfred Richter / Pixabay

Растенията имат способността да пречистват въздуха, но и да се грижат за нашето настроение и да редуцират нивата на стреса в организма. Има някои растения, които действат много успокояващо и това ги прави подходящи за отглеждане в интериора на дома. Също така, те са чудесен начин да се погрижим за психическото си здраве на фона на всички проблеми, които имаме в ежедневието си. За да направите дома си място на релакс и спокойна среда, ето кои растения да включите:

Мента

Направете това за стайните растения преди пролетта

През зимата повечето саксийни растения преминават в състояние на покой. Това е труден период, защото домашните условия не винаги са бла...

Тя понижава нивата на стрес, но действа положително на настроението и подобрява бдителността. Ментолът, който се съдържа в растението, действа отпускащо на мускулите и се използва в много хранителни и козметични продукти. Ако сте имали стресиращ ден, можете да нарежете малко прясна мента в съд под течаща гореща вода. Ароматът ще се разнесе из дома ви, но ще ви накара да се отпуснете. Вземете хубава книга и се отпуснете с нея на дивана, като се насладите на ароматерапията.

Лавандула

Успокояващият аромат и красивият люляков цвят правят успешна борбата срещу умората и стреса. Често се използва при прекалено превъзбудени бебета. Също така, маслото от лавандула е полезно при състояния на тревожност и депресия.

Жасмин

Жасминът се използва, за да разтоварите от стреса и ежедневните проблеми. Това е едно от най-подходящите растения, които можете да поставите в спалнята си. Жасминът може да се използва под формата на чай или да си закупите масло, извлечено от растението.

Може ли да отглеждаме цветя в банята и какви?

Малко са растенията, които са непретенциозни и красиви, и които биха могли да преживеят постоянната липса на светлина в банята без да з...

Алое вера

То е любимо растение на много хора и има широко разположение. Можете да го срещнете като напитка или като съставка на козметични продукти. То обаче растение, което може да лекува. Премахва вредните токсини от въздуха и действа успокояващо при тревожни и депресивни състояния.

Хризантема

Цветето има прекрасни и различни цветове, но може да помогне за преодоляването на стреса и безпокойството. Приемано под формата на чай, растението ще успокои нервната система, но също така и ще забърза метаболизма.

Гербер

Със своите ярки и цветни венчелистчета герберът дори е изненадващо, че попада в този списък. Той действа успокояващо на тялото, но също така изпълва стаята с приятен аромат и цвят. В състояние е да преработи бензола във въздуха – това е химикал, който може да бъде открит в различни мастила и е замърсител на въздуха.

Кои са най-капризните стайни растения?

Има растения, които са много красиви и си заслужава да ги имате у дома. Някои видове обаче са капризни за отглеждане и дори опитните гр...

Както виждате, цветята не са само красиви, но и много полезни за здравето ни. Поради тази причина е добре да присъстват в дома ни, като по този начин ни направят по-спокойни, уравновесени и щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com