6 заболявания, които причиняват болки в ставите и се бъркат с артрит

10630
6 заболявания, които причиняват болки в ставите и се бъркат с артрит
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте под 40 години и ставите ви болят или подуват, това може да е признак за много сериозно заболяване!

За какво си мислим, когато забележим болка в ставите или костите? Артрит, натъртване или дори фрактура? Междувременно болезнените стави могат да сигнализират за по-сериозни заболявания. Ние ви казваме какви точно болести се проявяват по този начин.

За какво може да сигнализират болките в ставите

Ставите са важна част от нашата костна система, чрез които нашето тяло извършва много и различни движения.  Подложени на различни ...

Болест на Крон

Един на всеки пет пациенти, диагностицирани с болест на Crohn или синдром на раздразнените черва, съобщават за симптоми, подобни на артрит. Така че, ако освен болки в ставите, редовно имате диария или запек, може да е време да посетите гастроентеролог.

Спонтанен аборт

Спонтанен аборт, особено ако се случи повече от веднъж, може да бъде предизвикан от лупус, автоимунно заболяване, което е доста трудно да се диагностицира. Една от проявите на това заболяване са подути и болезнени стави. Така че, ако сте жена на възраст под 40 години с болки в ставите и трудна бременност, може да имате лупус и да се нуждаете от помощ.

Кожни лезии

Ако имате болки в ставите, побързайте да си направите тези компреси!

Масла от мента, чаено дърво и евкалипт Тези етерични масла се употребяват за успокояване на болки в ставите. Използват се за направа н...

Друго автоимунно заболяване, което може да се прояви чрез болка и подуване на ставите, е псориатичният артрит. До 30% от хората, живеещи с псориазис, също изпитват проблеми със ставите – и е много важно да се потърси помощ възможно най-бързо, за да не премине заболяването в необратим стадий.

Лаймска болест

Лаймската болест се разпространява чрез ухапване от кърлеж, заразен с бактерията Borrelia burgdorferi и може да не се появи за дълго време. Най-честият симптом, с който се проявява болестта, е болка и подуване на коленните стави. Ако сте посещавали паркове и гори или подозирате, че може да сте ухапани от кърлеж и коленете ви започват да болят, помолете Вашия лекар да назначи подходящ тест за вас.

Заболяване на щитовидната жлеза

Тъй като щитовидната жлеза засяга работата на почти всички системи на нашето тяло, нарушението в нейната работа могат да се „замаскират“ като прояви на различни заболявания. Наддаване на тегло, запек, чувство на умора и свръхчувствителност към студ са само някои от симптомите на заболяване на щитовидната жлеза. И болките в ставите също са включени в този "комплект". Така че, ако сте твърде млади за артрит, но ставите ви притесняват, посетете ендокринолог.

Износените стави скоро може да се лекуват с инжекция с коремни мазнини

Инжекции със собствена мазнина от корема на пациента ще помагат за възстановяването на износените му колене и глезени. Вече 120 души са...

Рак на костите

Този вид рак представлява само един процент от всички злокачествени тумори. И един от признаците му е дискомфорт, подуване и болка в засегнатата област на костта, която може да се усети като болка в ставите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...