7 начина да подобрите рефлексите си

1855
7 начина да подобрите рефлексите си
Снимка: iStock/Guliver

1. ИЗБЕРЕТЕ СИ СПОРТ И ПРАКТИКУВАЙТЕ

За какво точно искате да подобрите рефлексите си? Ако е за конкретен спорт, значи сте започнали добре. Може би искате да сте звездният вратар, който хваща всяка дузпа или пък сте се захванали с бокс и предпочитате да не получавате удари в лицето. Колкото по-конкретно е действието, толкова по-добре. Рефлексите обикновено са неволна реакция, така че трябва да развиете мускулната си памет и да превърнете тези реакции във втора природа. Ако не положите труд, няма да видите никакви резултати. 

Кои спортове влияят най-добре на сърцето?

2. ОТПУСНЕТЕ СЕ

Времето за реакция винаги ще бъде по-бавно, ако сте прекалено напрегнати. Скованите мускули се движат по-бавно. Ако току що сте започнали да се занимавате със спаринг в боен спорт, единственият съвет, който ще получавате отново и отново, е да се отпуснете, което може да бъде изключително трудно, когато започвате. Целта на играта е да останете отпуснати, но нащрек. Може би това означава да отделите малко време за медитация, да се съсредоточите върху дишането си или да практикувате осъзнатост. Проучване от 2010 г. установи, че медитацията помага на хората да се справят по-добре със задача, свързана с времето за реакция.

3. ЯЖТЕ МНОГО СПАНАК И ЯЙЦА

Или поне така твърдят експерти по темата. Те установили, че участниците, които наскоро са консумирали тирозин, който се съдържа в спанака и яйцата, се справят по-добре със задача, свързана с времето за реакция, отколкото тези, които не са го правили.

Няколко причини да консумираме спанак по-често

4. ИГРАЙТЕ ПОВЕЧЕ ВИДЕОИГРИ (НЕ, НАИСТИНА)

Колкото и нелепо да звучи, видеоигрите могат да помогнат на бързината на реакциите ви. Проучване установява, че видеоигрите с действие помагат на хората да вземат по-бързо правилните решения. Освен това те развиват повишена чувствителност към заобикалящата ги среда.

5. ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТОТИНКА

Можете да използвате монетите си, за да ускорите рефлексите си. Изпънете ръката си с длан към земята и поставете монета върху кокалчетата на пръстите си. С изпъната ръка хвърлете монетата нагоре и след това се опитайте да я хванете в същата ръка. Ако това е твърде лесно, опитайте да добавите още монети, за да повишите залога.

Видеоигрите имат и положителни страни

6. ИГРА НА ТОПКА

Друго безценно и евтино средство, използвано за подобряване на рефлексите, е скромната топка за тенис. Ако нямате такава, всяка подскачаща топка ще свърши работа. Всичко, от което се нуждаете, е повърхност, срещу която да хвърлите топката, като целта е да я хванете, преди да е паднала на земята. Можете също така да помолите някой приятел да я хвърли по вас, докато се упражнявате да избягвате - от вас зависи дали ще изберете приятел, с който сте в добри отношения.

7. УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ СПИТЕ ДОСТАТЪЧНО

Липсата на сън може да окаже огромно влияние върху рефлексите и вземането на решения за части от секундата. Изследователи установили, че липсата на сън може да ви направи почти толкова бавни, колкото няколко алкохолни напитки, така че се уверете, че получавате своите осем часа на нощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com