7 неща, които не бива да правите на работа

3247
7 неща, които не бива да правите на работа
Снимка: iStock/Guliver

Има някои дребни на вид грешки и действия, които правим, без да осъзнаваме, че те подриват репутацията ни на работното място. Ще ви представим 7 неща, които не бива да правите на работа и биха довели до неприятности, свързани с кариерното ви развитие. Ето и от кои навици трябва да се отървете:

Полагате минимални усилия

Когато човек не върши работата си с удоволствие и не се старае изобщо, си личи от километри. Това не бива да е така, защото показвате, че не се интересувате от длъжността си и не полагате грижи за развитието си. Ако наложената ви задача не ви допада – просто споделете. Никой не харесва мързеливците и хитреците.

Премълчавате истината

Не става въпрос за доносничество, защото ще се сдобиете с много врагове по този начин. Но когато видите нещо наистина нередно или искате да споделите мнението си, но се притеснявате – недейте, шефовете ще оценят честността ви. При грешки или по-рано свършени задачи, също не се крийте и споделяйте.

Доносничество

Както вече стана дума, никой не харесва доносниците. Когато вие сгрешите, е уместно да признаете грешката си, но когато някой колега го направи – не бързайте да разкажете на всички и най-вече на шефа. Дайте време на колегата ви, той може сам да го направи, а ако не го – все някога истината ще излезе наяве и без да се намесвате. По-скоро предложете помощта на вашия приятел, отколкото да го саботирате.

Завист

Завистта не е хубава във всеки един аспект от живота. Тя ни дърпа надолу, освен че създава врагове в лицата на колегите, тя действа негативно и на емоционалното ни състояние. Сравнявайте се само с предишното ви Аз, а не с останалите хора от работното място. Само и единствено така ще се усъвършенствате.

Злорадство

Когато се радвате на чуждите неуспехи си проличава. Това нито ще ви помогне да се издигнете в службата, нито ще повлияе положително на отношенията ви с колегите. Не гледайте в чуждата паница, оставете всеки да се справя сам с проблемите и успехите си и се съсредоточете единствено във вашите. 

Интриги

Този, който заплита интригите, винаги е изгарян на клада. Ако не искате вие да застанете в епицентъра му, по-добре не влизайте в ролята на интригант. Стойте далеч от всички сплетни и интриги и докажете, че на вас може да се има доверие. Ще видите колко повече ползи ще получите от това.

Създаване на стрес

На работа доста често е напрегнато, а хората, които създават допълнителен стрес, обикновено биват избягвани. Не засилвайте неприятното чувство, а и не го създавайте, ако атмосферата е спокойна и приятна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com