7 неща, които ще се случат в дома ви, ако запалите дафинов лист

25757
7 неща, които ще се случат в дома ви, ако запалите дафинов лист
Снимка: kropekk_pl / Pixabay

Благодарение на гърците и римляните още в древността дафиновият лист се смята за едно важна част от кулинарията и медицината. Съдържа много полезни за тялото химикали. Някога дафиновите листа са били изгаряни в ритуали, посветени на различен вид богове. Какви са ползите от здравословен характер от изгарянето на дафинов лист у дома?

1. Успокояващо

Чай от ябълки и дафинов лист – за какво е полезен той?

Тази комбинация навярно ви се струва малко странна, защото едва ли в ежедневието си приемате напитката. Истината е, че ползите от чая о...

Дафиновият лист се използва често като антистресово средство от векове. Когато изгаряте дафинови листа, съдържащият се в тях химикал линалоол успокоява ума и тялото, зареждайки ви с енергия. Достатъчно е  десетина минути вдишване на дима от горящите листа.

2. Намалява възпалението

Тъй като неговият химически евгенол действа противовъзпалително, той е особено полезен за ставите.

3. Повишава имунната система

Плюс това, евгенолът има свойства на антиоксидант, а дафиновите листа са пълни с повече витамини и минерали, от които тялото се нуждае, за да работи с пълна скорост. Следователно, изгарянето на дафинови лист има способност засилване на  имунитета. Добавете малко като подправка към ястие следващия път и ще видите как ви предпазва от вирусни инфекции.

Как можем да прочистим тялото си с дафинов лист?

Знаете ли, че една от най-популярните подправки – дафинов лист, позволява да се използва не само като допълнително овкусяване на ...

4. Борба с диабета

Експертите препоръчват да се консумират 1-3 грама дафинов лист на ден, за да видите ефекта. Приемайте този вид количество в продължение на тридесет дни, за поддържането на нормални нива на инсулин в кръвта. Това накара учените да повярват, че антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на растението биха облекчили симптомите при диабетична болест.

5. Подобряване на тонуса

Дафиновите листа са използвани при борбата с хронична умора. Някои от химикалите в тях, като пинен, цинеол и елемен, се считат за лош тон за сметката.

6. Погрижете се за дихателната система

Какви са ползите от отварата от дафинов лист?

Всеки един от нас познава аромата на дафиновия лист. Това растение е много специфично и няма как да бъде сбъркано. Свикнали сме да го д...

Дафиновият лист е естествен лек, който почиства запушени дихателни пътища и белите дробове. Той разгражда и премахва слузта и храчките, причиняващи този вид проблеми. Но вместо да ги изгаряте, може да ги накиснете във вода или сложите две-три капки етерично масло от дафинов лист в овлажнител, ако разполагате с такъв. Друг начин за използването на този тип етерично масло езасмазване на части по тялото, засегнати от дихателни проблеми, свързани с алергии или астматични пристъпи.

7. Подобрява концентрацията

Дафиновите листа са особено ефективни при определени религиозни медитации и молитви. Счита се, че влияе и за душевно успокоение. Твърдението може да има нещо общо с Аполон и Дафне в древногръцката митология, според която феята, която се е заклела за целомъдрие и безбрачие, е молила своя баща - речния бог Пене, да я превърне в лаврово дърво, за да избяга от похотливите набези на Бог Аполон. Оттогава древните гърци свързват листата на дафиновия лист с духовни свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com