7 признака, че тялото ви не понася захар и трябва да я ограничите

25648
7 признака, че тялото ви не понася захар и трябва да я ограничите
Снимка: iStock/Guliver

Нивото на захар е един от най -важните показатели за здравето на човешкото тяло. Повишеното съдържание на глюкоза е тревожен симптом, който показва риска от развитие на захарен диабет, тоест изключително опасно заболяване, което води до загуба на зрение, засяга сърдечния мускул и бъбреците, прави кръвоносните съдове крехки и застрашава развитието на тромбофлебит. Без своевременно лечение подобно заболяване води до развитие на "захарна" кома, което означава смърт.

Всичко това принуждава човек да следи нивото на глюкоза (захар), чиято норма ви позволява да понасяте добре натоварванията и да спите достатъчно, което означава, че се чувствате пълни със сила и енергия. Контролирането на нивата на глюкозата не е толкова трудно, важно е само да знаете как действа този продукт, когато попадне в кръвта, и как тялото реагира на повишаване на нивото му.

Ако гладувате дълго или ядете неправилна храна, това определено ще се отрази на захарта, чието ниво може да скочи като влакче в увеселителен парк. Това може да се забележи навреме, ако се вслушате в тялото си и обърнете внимание на редица характерни признаци.

Може би тялото ви се опитва да ви каже, че е време да ограничите сладкото...

Експертите са идентифицирали седем признака, че прекалявате със захарта.

1. Жадувате постоянно за сладко. Сладките храни повишават нивата на кръвната захар, давайки на организма енергия за кратък период от време. Кръвната Ви захар спада бързо и често ще пожелаете сладко за бърза енергия.

2. Често сте гладни. Полифагията се счита за един от трите основни признака на диабета. Кръвната захар остава висока, тъй като глюкозата всъщност не може да влезе в клетките. Най -добрият начин да намалите нивата на кръвната захар е чрез упражнения.

3. Чувствате се слаби. Сладките храни могат да повлияят отрицателно на нивата на енергия, причинявайки спад на нивата на кръвната захар и в резултат на това изтощение.

4. Имате роблеми с кариес. Поради прекомерната употреба на сладкиши, бактериите на плака използват захар за производство на киселина, която разрушава емайла.

5. Стомахът често ви боли. Яденето на много захар може да доведе до дисбаланс в чревните бактерии. В резултат на това се появяват симптоми като подуване на корема, газове, запек, диария и други стомашно-чревни проблеми.

6. Раздразнителност. Връзката между излишната захар и лошото настроение е доказана поради факта, че много от невротрансмитерите, като "щастливия химикал" серотонин, се произвеждат в червата.

7. Кожни проблеми. Експертите казват, че прекомерната консумация на захар и въглехидрати може да допринесе за появата на акне.

Не забравяйте, че захарта често се крие в храни като кисело мляко, дресинг за салата и мюсли, които се считат за „здравословни“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com